woensdag 23 mei 2012

Ronde van België 2012: Greipel wint de eerste etappe

Drommels.
Bron: courrier-picard.fr
Het stond in de sterren geschreven dat André Greipel vandaag als eerste over de meet zou bollen in Buggenhout. Toch had het niet veel gescheeld of Daniele Napolitano had de rit gewonnen en de leiderstrui in de wacht gesleept. Hij was immers de eerste van het pak...


... om de handjes in de lucht te steken
De Italiaan begon al van voor de finish, in volle sprint, kus- en zegehandjes in het rond te strooien. Op de meet stoof Greipel Napolitano echter nog voorbij. De Duitser ging lopen met alle prijzen, de Italiaan droop af met een serieuze kater. Wij wensen Napolitano bij dezen een hart onder de riem te steken: het is anderen eerder ook al overkomen. Maar het blijft natuurlijk runderig.

Oscarito de Onzichtbare
Oscarito verstoort de Bee Gees-tribute
van Zabel.
Bron: cobblesandhills.com
We zullen het tot in den treure blijven herhalen: de Grote Verdwijntruc van Oscar Freire heeft er al vaker voor gezorgd dat anderen te kakken gezet werden. Vraag maar aan Erik Zabel, die te vroeg zwaaide in Milaan-San Remo (2004). In tegenstelling tot vandaag, was het dus den Duits die hier eens duchtig in het zand mocht bijten.
Mario en Oscar reden bijna
handje in handje over de meet.
Bron: blogspot.com
Freire had het niet enkel gemunt op Zabel, ook dat ander sprinticoon, Mario Cipollini, moest eraan geloven. Oscar Freire: geen respect voor niets of niemand. Zelfs niet voor een wereldkampioen.

De neus van Tom Boonen
Boonen kneep er zelfs zijn Little Big Tom
door plat. Straffe toer.
Bron: cyclingnews.com
Ook Boonen werd van tijd tot tijd eens serieus bij de neus genomen door zijn collega's. Doorgaans passeerde er in die dagen wel iets anders onder zijn neus dan bv. Mark Cavendish. In de Scheldeprijs van 2008 was het echter wel degelijk de Brit die Boonen deed flippen.

Van klein tot groot
Mangel probeerde nog tevergeefs
neer te kijken op Voeckler.
Bron: tumblr.com
Van mindere goden tot echte wielergoden: allen moesten ze wel eens een genant moment doorstaan in de sprint. Vorig jaar nog stond Laurent Mangel op het punt in de Tour Méditerrané zijn mooiste zege uit zijn loopbaan te behalen. Dat was echter zonder Thomas Voeckler gerekend. Nu, show opvoeren zijn we wel gewend van Titi.

Eddy Merckx ten slotte, de enige Ware Wielergod, beet ook ooit in het stof van de meet. De winnaar had geluk dat hij het overleefde. Een kannibaal op de tenen trappen, kan men doorgaans niet navertellen.

Lees ook:
Dossier Ronde van België 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten