vrijdag 11 mei 2012

Giro d'Italia 2012: Cavendish houdt Bos in de wedstrijd

Ook in de Tour kon Thor niet vrijuit sprinten.
Bron: smh.com.au
De suprematie van Mark Cavendish in de sprints blijft voor slachtoffers zorgen. Wij willen de andere ploegen mobiliseren voor het te laat is.


Roberto Ferrari was tot nog toe het bekendste slachtoffer, hoewel hij eerder slachtoffer van zijn eigen daden was. Vandaag, na de eerste lastiger etappe in de Ronde van Italië, zijn we in één klap drie sprinters kwijt. Tyler Farrar, Thor Hushovd en Romain Feillu: alledrie gaven ze er de brui aan. Officieel omdat ze het gewoon niet konden bolwerken op het heuvelachtige parcours. Wij durven echter te vermoeden dat de oorzaak eerder psychologisch is: wat hebben zij in een rittenkoers te zoeken als Mark Cavendish meedoet?
Het intimideren van Bos door Cav is al langer aan de gang.
Bron: cyclingtime.com

Theo Bos was van hetzelfde gedacht, maar dat was buiten Cav gerekend. De Britse wereldkampioen begon te vrezen dat hij enkel nog met Matt Goss ging mogen sprinten en stelde daarom alles in het werk om de Nederlander in koers te houden. De sprinter van Rabo, waarschijnlijk bedeesd voor een scheldtirade van Cav, stemde dan maar in. Zie daar de reden waarom ze allebei "nog net binnen tijd" binnen kwamen bollen.

Om nog meer slachtoffers in de nabije toekomst te voorkomen, hierbij een warme oproep: sprinters gezocht voor deze Giro! Met dank.

Lees ook:
Dossier Giro 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten