dinsdag 15 mei 2012

Giro d'Italia 2012: Brian Bulgac, ontsnappingskoning


Brian's gedrag werkt aanstekelijk bij zijn ploegmaats.
Bron: brianbulgac.nl
 Niet iedereen streeft rit- of eindwinst na in een grote ronde. Sommigen koersen om laatste te worden, anderen sprinten om collega's te doen vallen. Nog anderen zetten gewoon het verstand constant op nul en vlammen. Zo iemand is Brian Bulgac, Nederlander in dienst van Lotto-Belisol. Wij vermoeden iets in het drinkwater bij de Belgische formatie.

Ontsnappingskoning van de Giro
Cyclingnews.com rekende het even uit en kwam tot de conclusie: met zijn ontsnappingen in de vijfde en negende etappe, mag Brian Bulgac van Lotto gerust de ontsnappingskoning van deze Giro genoemd worden. Dat hem dat nog geen ritwinst opleverde, neemt hij er maar bij.

Even vreesde Bulgac voor zijn Ronde van Italië toen hij in de zesde etappe een high-five deed met het asfalt. Gelukkig hield hij er enkel blutsen en builen aan over. Resultaat was wel dat we hem niet in de aanval zagen in het weekend. Of dat enkel aan zijn val, of ook aan het parcours lag, laten we over aan Brian zelf. Wat er ook van zij: het begon gisteren weer te jeuken bij de Nederlander en terstond zagen we hem weer in beeld fietsen.

Geen toeval bij Lotto-Belisol
De reden voor Bulgac's ontembare aanvalsdriften moeten we dieper zoeken dan zijn eigen persoontje. Onze research bracht aan het licht dat het niet zozeer aan de renner, maar des te meer aan de ploeg ligt. Lotto heeft immers altijd gegrossierd in aanvallers-met-het-verstand-op-nul.

Ludo Dierckxsens kennen we allemaal uit zijn Lampre-periode. Wanneer we echter even grasduinen in zijn cv, zien we echter dat de goedlachse volle maan uit Geel in 1998 voor het toenmalige Lotto-Mobistar reed.

Jacky Durand, de verrassende winnaar van de Ronde van Vlaanderen in 1992, was een waardige opvolger van Dierckxsens: van 1999 tot 2000 reed hij voor achtereenvolgens Lotto-Mobistar en Lotto-Adecco.  

David illustreert hoe de tegenstand
zijn wiel moest stelen om hem te stoppen.
Bron: rouesartisanales.com

Pas in 2011 vond Durand zijn waardige opvolger bij Lotto, in de figuur van David Boucher. De Fransman was vrijwel onafgebroken in de aanval te vinden. De stiel die hij bij Lotto leerde, zette hij dan ook dit jaar verder bij FDJ. De mens reed in het voorseizoen niet minder dan 919 kilometer in de aanval. Zijn fans vonden terstond een nieuwe lengtemaat uit, de Davidomètre.

Met het vertrek van Boucher naar FDJ, kwam er dit seizoen dus een plaatjse vrij als blinde aanvaller bij Lotto-Belisol. Na uitgebreid overleg viel de keuze op de Nederlander Bulgac. Terstond hevelde de ploegleiding hem over van Omega Pharma-Lotto-Davo naar het keurkorps van Lotto-Belisol. De rest is geschiedenis. Waaraan vandaag misschien al een vervolg wordt gebreid.


Bij elke ontsnapping wordt Nordin geflikt en geklist.
Bron: skynetblogs.be


Mocht Brian Bulgac volgend jaar Lotto verlaten, dan kunnen wij Sergeant en co reeds de ideale opvolger aanwijzen: Nordin Benallal. Hoewel de transferonderhandelingen met de Belgische staat een eind kunnen gaan aanslepen.

Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten