maandag 14 mei 2012

Giro d'Italia 2012 - winst voor Francisco Ventoso in de 9e etappe


Bron: gazzettaobjects.it
 Rechtblijven in een massasprint, het is velen niet gegeven in deze editie van de Ronde van Italië. Opvallend daarbij, is dat er telkens een Italiaan ten grondslag ligt aan alle kommer en kwel. Hoewel, in de eigen nationale ronde, rijden er sowieso vooral Italianen mee. Maar kom, wat er ook van zij: deze keer was de dader niemand minder dan Pippo Pozzato. Francisco Ventoso van Movistar zal het alvast niet aan zijn hart laten komen. Net door de hulp van Pippo wist de Spanjaard immers de ritzege binnen te halen.

Het verhaal van vandaag
De negende etappe uit deze Giro leidde de renners van San Giorgio del Sannio naar Frosinone. En zoals het een vlakke rit betaamt in een grote ronde, werd het klassieke patroon gevolgd: een lange ontsnapping die uiteindelijk met een sisser afliep, daarna nog wat vermetele uitvalspogingen in de finale, maar uiteindelijk een groepssprint als het echt om de knikkers ging.

Pippo leerde het sprintverkloten van de beste, (Robert) Ferrari.
Bron: Giro d'Italia op Facebook
Het geval van vandaag
Net die imaginaire knikkers zorgden ervoor dat Pozzato aan het klungelen ging en rode trui Matt Goss meesleurde in zijn val. Vervolgens maakten de knikkers plaats voor de dominosteentjes: iedereen die achter de twee zat, ging ofwel zelf tegen de vlakte of moest op zijn minst voet aan de grond zetten. Habitué van dienst, Mark Cavendish, was er natuurlijk ook bij.

Gevolg: een ferm ontregelde sprint en heel wat namen in de top-10 die daar doorgaans niet te zien zijn. Francisco Ventoso won, voor Fabio Felline en Giacomo Nizzolo. De meest opvallende naam bij de eerste tien was overigens die van de nieuwe topsprinter-in-wording van Garmin, Ryder Hesjedal. Ofte Ryder Hesjerdal, zoals José De Cauwer zou zeggen.

Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten