donderdag 19 april 2012

Voorbeschouwing Luik-Bastenaken-Luik 2012 - Favorieten: de Nederlanders (Mollema, Poels, Westra)

Een zuinig lepeltje geschifte hollandaise
Bron: 2.bp.blogspot.com
De hollandaise pakt niet
Voor Nederlandse wielerfans was er nog geen reden om de polonaise te dansen. Het lukt allemaal net niet. In de kasseiklassiekers vielen Lars Boom en Sebastian Langeveld vooral op met hun acrobatische tuimelingen. In de heuvelklassiekers is het tot nog toe ook maar magertjes. Wie worden de beste der Nederlanders in Luik-Bastenaken-Luik?



Mollema druk aan het rekenen
Bron: bnr.nl
Bauke Mollema: berekend
Mollema is eigenlijk de enige die de oranje eer nog hoog probeert te houden. 10e in de Amstel Gold Race en 7e in de Waalse Pijl: de Rabo-renner mag al terugblikken op vrij degelijk voorseizoen. Mogelijk ligt Luik-Bastenaken-Luik hem nog beter. Al zien we hem niet dichter dan een 4e plaats eindigen. Dat is rekenkundig verantwoord.



Lieuwe Westra: dorst naar succes
Alleen al voor de fles wil Westra op het podium kruipen.
Bron: wielrennensurhuisterveen.nl
In Parijs-Nice reed hij de pannen van het dak. In de tijdrit leek hij het schuim van een verse pint nog op zijn lippen te hebben. Wiggins ging net wat subtieler met zijn drankverleden om en kon Westra nipt verslaan. Op de Montée Jalabert zette Westra iedereen wel een neus. Wie dat soort beklimmingen aankan, is gemaakt voor LBL. 



Wout Poels: leergeld
Hopelijk heeft Poels ondertussen voldoende
centjes voor een nieuwe fiets
Bron: Bastiaan Heus
Hij riep het van de daken: op de Muur van Hoei zou hij schitteren. Daarom zou hij voordien de Amstel niet, of toch wel, of toch weer niet rijden. Of uiteindelijk wel. Met Amstel in de benen kwam Poels nog altijd tekort tegen de grotere kanonnen. Dat is geen schande. Het zal evenmin een schande zijn als hij leergeld betaalt in de oudste der klassiekers, la Doyenne ofte L-B-L. Als hij dat leergeld mooi spaart - we raden aan om het niet bij Rabobank te beleggen - kan hij er verder mee in zijn carrière investeren.


Clement zoekt op zijn gemakje de start
Bron: provelopassion.files.wordpress.com


Stef Clement: zoekende
We vernemen ook dat @stefclement in raadselen spreekt over zijn eerste deelname aan de klassieker. "Ik ga op zoek naar wat ik er te zoeken heb." Hopelijk vind je dat, Stef! Als je het spoor bijster bent, hopen we dat de plaatselijke bevolking je opnieuw de weg noordwaarts opstuurt.
 




Lees ook:
Dossier Luik-Bastenaken-Luik 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten