dinsdag 3 april 2012

Scheldeprijs 2012 - Voorbeschouwing: de favorieten, deel 1

Bron: apen.be
Dat de Andy Schlecks of Alberto Contadors van deze wereld de Scheldeprijs in Schoten niet zullen winnen, dat zal zelfs Stephen Hawking u vlotjes kunnen vertellen. We richten ons vizier dan maar op het snellere volk van het peloton. En daarmee doelen we niet op West-Vlaamse wielervrouwen. Jammer genoeg. Voor u gepresenteerd: het eerste pakketje favorieten, het vermelden weerd.
Daar zijn de Duitsers weer
Marcel steekt de imaginaire
trofee in de lucht.
Bron: pedalmag.com
Twee topfavorieten komen vanuit het oosten. We hebben het hier over André Greipel en Marcel Kittel. André Greipel zou in potentie de snelste man van de deelnemers aan de Scheldeprijs moeten zijn. Marcel Kittel kan het hem het vuur aan de schenen leggen. Of Greipels kuiten kittelen.

Daar zijn ook de Nederlanders weer
... want onze noorderburen sturen ook enkele interessante snelle mannen naar het Antwerpse. Zo rekent Vacansoleil op de rappe benen van Kenny Van Hummel. Hoewel we ons durven afvragen of ploegmaat Romain Feillu zich al te veel zal aantrekken van de rangorde. 

Bij Rabobank kijken we dan weer uit naar de prestaties van Theo Bos. Hoewel we ons durven afvragen of ploegmaat Mark Renshaw zich al te veel zal aantrekken van de rangorde.

Daar is ten slotte ook ons derde buurland
Arnaud Démare blesseerde bij dit manoeuvre
een van zijn vier polsen.
Bron: velo-club.net
Dat er ook behoorlijk wat snelheid bij de Fransen schuilt, kan u morgen immers ook zien in de Scheldeprijs. Ze hebben wel geen topsprinters, maar wel enkele mannen die de kunst van het-zich-plaatsen-in-een-sprint maar al te goed onder de knie hebben. Lloyd Mondory en Sébastien Turgot zijn twee van dat soort mannen.

Arnaud Démare zal zich niet tonen, wegens een polsblessure. Anders zouden we ons opnieuw afvragen of hij zich van enige rangorde zou aantrekken. Bij FDJ-Big Mat rijdt namelijk ook Yauheni Hutarovich.


Lees ook:
Dossier Scheldeprijs 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten