maandag 23 april 2012

Luik-Bastenaken-Luik 2012: winst voor Maxim Iglinskyi na thriller in de koude

Nog 1 vinger over voor overwinningsgebaar
Oostblokvogel weerstaat het best barre omstandigheden
Deze week zal het verkoudheden en hele en halve longontstekingen regenen in het peloton. De deelnemers aan LBL 2012 kregen het weer niet cadeau. Koude en nat waren hun deel. Maxim Iglinskyi is zelf een ijskoude en kon in de laatste kilometer de verkleumde Vincenzo Nibali kaltstellen.


Een klassiek stijlfiguur
Bron: oudheid.clubs.nl
Moderne klassieken
Klassiek beeld: een vroege vlucht waarvan er stelselmatig deelnemers overboord moesten. Even klassiek de laatste twee jaar: geen vuurwerk op Redoute. De koers brak open op de Roche aux Faucons. Minder traditioneel maar wel te verwachten: de Schlecken kropen over het parcours als slakken. Dan weer wel volgens verwachting: in la Doyenne komen de ronderenners meer tot hun recht en dat bewees Vincenzo Nibali die op de Roche aux Faucons maar bleef beuken. Tot Gilbert en Vanendert hem lieten gaan. Nibali dook daarop als een valk in de afdaling.

Huldesluizen gaan open in Astana
Bron: aboutkazakhstan.com
Astana
In de achtervolging op Nibali was er weinig samenwerking. Vincenzo bleef ondertussen goed Liquigas geven. Dat werkte Maxim Ingliskyi daning op de heupen: “Astana nog lang duurt, doe ik het zelf wel.” Samen met Joaquim Rodriguez ging hij op zoek naar Nibali. Die raakte op de Saint-Nicolas door zijn brandstofvoorraad heen. Ook Rodriguez kraakte op dezelfde helling. Net als, nog een groepje verder, Philippe Gilbert. Het liet Ingliskyi Siberisch koud. Hij ging in de slotkilometer op en over Nibali en pakte zijn grootste overwinning. Astana geen onwaarschijnlijke finale was, weten wij het ook niet meer.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten