zaterdag 21 april 2012

Frappant: overweegt Riccardo Ricco een terugkeer?

Riccardo eet al eens graag spaghetti.
Of toch vooral spaghettisaus.
Bron: sporza.be
Enkele dagen geleden werd Riccardo Ricco voor 12 jaar geschorst omdat hij zichzelf vorig jaar een bloedtransfusie had gezet. Ternauwernood ontsnapte de Cobra aan de dood. Volgens de pers krijgt Ricco nu toch het einde dat hij verdient: zijn carrière zit erop. Of toch niet?


28 + 12 = 40
Ricco is op dit moment 28 jaar oud, hoewel we hem mentaal een pak jonger inschatten. 12 jaar schorsing betekent dan ook dat hij ten vroegste op zijn 39e, afhankelijk vanaf wanneer de schorsing daadwerkelijk begint te lopen, weer in het peloton kan verschijnen. 39 jaar, zelfs 40, hoeft echter niet noodzakelijk de pensioengerechtigde leeftijd te zijn in het peloton. De voorbeelden zijn legio.

Het syndroom van Guesdon
Frédéric Guesdon (14/10/1971) reed onlangs nog mee in Parijs-Roubaix. Een snel rekensommetje leert ons dat de Fransman op dat moment 40 jaar en een half was. Guesdon beefde als een riet, waarschijnlijk van ouderdom. Of door de kasseien. Dat kan ook.

Frédéric Guesdon zag reeds vele van zijn generatiegenoten sneuvelen.
Bron: flickr
Een andere veteraan van het peloton, was Servais Knaven. De Nederlander reed mee tot ruim na zijn 39e en hing de fiets pas in de wilgen in augustus 2010. Dat jaar was hij zelfs nog in staat om voor de 16e keer op rij Parijs-Roubaix uit te rijden. Knaven beefde als een Guesdon, eveneens van ouderdom waarschijnlijk. Of door de kasseien. Dat kan ook.

Het prototype van de oude-zak-van-een-wielrenner is echter, met kilometers voorsprong, Jens Voigt. De Duitser, die er 41 wordt in september, rijdt nog altijd fluks rond als een dartel veulen in een polderwei. Aan het rustiger aan doen, denkt hij niet, stoppen staat zelfs niet in zijn woordenboek. Dat zal mevrouw Voigt zeker kunnen bevestigen. Zij beeft na elke Tour de France ook als een Guesdon, maar dit waarschijnlijk ingegeven door manliefs ongebreidelde geslachtsdrift.

"Ongebreidelde geslachtsdrift" en "op leeftijd", inderdaad, ook u denkt spontaan aan Roger De Vlaeminck. En terecht, Roger zal nooit stoppen. Nooit. Waarmee hij zich ook moge bezighouden.

De wereld der reptielen
Cobra zkt paard.
Bron: kewlwallpapers.com
Niet enkel wielrenners kunnen nog performant zijn rond hun 40e. Een blik in de dierenencyclopedie toont aan dat cobra's gerust 30 à 40 jaar oud kunnen worden. Nogmaals een aanwijzing dat beesten van die soort niet zo makkelijk kapot te krijgen zijn.

Om Riccardo Ricco dan ook voorgoed uit het peloton te krijgen, zullen paardenmiddelen van stal gehaald moeten worden. Maar of paarden en reptielen zo'n goede match zijn, is nog maar de vraag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten