woensdag 7 maart 2012

Tirreno-Adriatico 2012: Greenedge wint gevreesde ploegentijdrit

De fietsen staan in de startblokken
Bron: cyclingnews.com
Terwijl het peloton van Parijs-Nice bibbert en beeft van de koude of de buikgriep, rillen de renners in de Tirreno van de angst. Er is maar 1 discipline die alle renners schrik inboezemt: de ploegentijdrit. 

Angst
De mindere tijdrijders vrezen door de mand te vallen. De beteren willen niet alleen aankomen. De klassementsrijders vrezen dat ze kostbare tijd zullen verliezen waar ze zelf niets aan kunnen doen. En de voltallige ploeg vreest een collectieve val. Het parcours van ruim 16 km bevatte twee echte bochten. Globaal gezien dus, een doorvlamparcours.

Team time trial
Angelsaksische ploegen dragen deze discipline hoog in het vaandel. De eerste scherpe eindtijd kwam niet verwonderlijk van Garmin-Barracuda. Team Sky brak haar tanden stuk op die tijd en ded er 6 seconden langer over dan Garmin. RadioSchleck kon rekenen op een beresterke Cancellara die er bijna in zijn eentje voor zorgde dat zijn team nipt  sneller was dan de Garmintrein. De ploeg van topfavoriet Cadel Evans maakte het spannend door als laatste van start te gaan. Gewaagd om de zenuwen van Cadel zo op de proef stellen.

Het bekwam de Australiër en zijn ploeg blijkbaar niet echt goed. Vreemd, want het was dan wel weer gesneden koek voor die volledig Australische ploeg: Greendedge won de ploegentijdrit, met 17 seconden voor op RadioSchleck en Garmin-Barracuda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten