dinsdag 27 maart 2012

Ronde van Vlaanderen 2012: terugblik editie 2011

Billenkoek op zijn Zwitsers
(Bron: ekudos.nl)
De inzinking en herrijzenis van Cancellara
Iedereen tegen Cancellara en Cancellara tegen de rest, zo kondigde de Ronde Van Vlaanderen zich aan. Ei zo na legt de oersterke Zwitser iedereen over de knie.  
Koers over voor Nuyens?
Het drieluik Kwaremont-Paterberg-Koppenberg doet het peloton in twee brokken splitsen. Vrijwel alle favorieten zitten in het eerste deel. Stijn Devolder sleurt het tweede peloton terug met in zijn wiel de latere winnaar Nick Nuyens. 


Catch me if u can

Enkele vooruitgeschoven pionnen blijven lang voorop met daaronder Sylvain Chavanel. Die lijkt zich constant in te houden en te wachten tot hij teruggepakt wordt. 


Fabian doet een surplace op de Muur
Bron: forum.belgiumdigital.com
Koers lijkt over
Op de kasseien van de Haaghoek gebeuren er twee zaken: Philippe Gilbert rijdt plat en Tom Boonen trekt door. Een vreemde strategie van Boonen want zijn ploegmaat Chavanel rijdt nog altijd op kop. Cancellara neemt snoeihard over van Boonen en vlamt hem er kurkdroog op de Leberg af. Een bergje verder raapt Cancellara vroege vluchter Chavanel op. De wedstrijd lijkt gereden. Het is afwachten tot Cancellara ook Chavanel eraf rijdt op De Muur.Pauze van Canc
Het onverwachte gebeurt, Cancelarra valt stil en het volledige peleton sluit vlak voor De Muur aan bij de koplopers. Boven ontstaat er een elitegroep. Op de Bosberg perst Gilbert er alles uit. Hij blijft enkele kilometers uit de greep van de jagende achtervolgers. 


Is daar toch wel Nuyens
Nuyens wordt naar het podium gesleurd
Bron: bloggen.be
Het is even rommelig wanneer hij gegrepen wordt. Tot opnieuw Cancellara en Chavanel ontsnappen. Er raakt nog maar 1 man tot in hun wiel: Nick Nuyens. De man die een hele wedstrijd de beste tactische keuzes maakte en over de aangewezen fiets beschikt. In de sprint met drie troeft de Bom van Bevel, Spartacus en La Machine af. Tom Boonen strandt op zowat 100 meter en wordt vierde. Nuyens maakt zijn belofte van enkele jaren geleden waar. Toen stelde hij: "Tegen 2012 win ik de Ronde." Hij is zelfs een jaar vroeger op de afspraak dan beloofd.


Lees ook:
Tom Boonen wint dit jaar de Ronde
Vlaamse dubbelslag voor Nuyens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten