zaterdag 3 maart 2012

Parijs-Nice 2012: vooruitblik

Koers in de zon.
Bron: womenscycling.ca
De koers naar de zon begint morgen aan een jubileumeditie. Voor de 70e keer al zal het peloton zich vanuit de hoofdstad naar het zuiden begeven en dat verdeeld over 8 etappes. De traditie vereist dat er ook deze keer schoon volk aan de start zal komen. Wie van hen aan het langste eind zal trekken, zal de volgende week duidelijk worden. Sowieso komen ze met een hele hoop in aanmerking om aan dat langste eind te trekken.



Moet het podium van vorig jaar plaats maken?
Tony Martin, Andreas Klöden en Bradley Wiggins: de eerste drie van vorig jaar zullen ook dit jaar present zijn. Of ze dit jaar nog alledrie kopman zullen zijn binnen hun ploeg valt echter af te wachten. Martin deelt het kopmanschap bij Omega Pharma-Quick Step met Levi Leipheimer en Sylvain Chavanel. Bradley Wiggins kan Richie Porte, eindwinnaar in de Algarve, en Rigoberto Uran als bliksemafleiders aanwenden. Bij Klöden ligt het nog ambetanter: bij Radio Shack kunnen vrijwel al zijn ploegmaats, waaronder de broertjes Schleck, in principe voor eindwinst gaan.

Tony Martin heeft de verwachtingen rond zijn persoontje voor Parijs-Nice ondertussen zelf al getemperd. Met slechts twee korte tijdritten van nog geen 10 km, waaronder bovendien de klimtijdrit op de Col d'Eze, dicht hij zichzelf weinig kans op de eindzege. Tony zou niet durven liegen. Dus geloven we hem op zijn woord.
Het wordt drummen voor eindwinst.
Bron: oneswitch.org.uk

Schoon Tourvolk
Hoewel we Cadel Evans de komende week niet te zien zullen krijgen in Frankrijk, komt er heel wat volk aan de start dat de Australiër in juli ferm het vuur aan de schenen kan gaan leggen. RadioSchleck en consoorten vermeldden we hierboven al, maar zij zijn slechts het topje van de ijsberg.

Mannen als Basso, Menchov, Cunego en Voeckler zullen immers ook van de partij zijn. Net als Nederlands rondehoop in bange dagen, Bauke Mollema, die alleszins met vertrouwen deze editie tegemoet ziet. Op de koop toe is daar ook nog ene Alejandro Valverde. De verloren Spaanse zoon kent een sterke seizoensstart en is er bovendien op gebeten iedereen lik op stuk te geven.

Eén andere grote favoriet stuurt zijn kat naar Parijs-Nice: Alberto Contador. Deelnemen ware sowieso moeilijk in zijn geval.

Naar de Belgische rondehoop in bange dagen wordt het ook lang zoeken. Noch Jurgen Van den Broeck, noch Jelle Vanendert zullen meerijden. Bij Lotto-Belisol rekenen ze dan maar op Bart De Clercq om zich in de kijker te rijden.

Smeulend sprintgeweld
De brandweer staat paraat
bij mogelijk smeulend sprintgeweld.
Bron: 112nederland.nl
Waar we op klassementsvlak normaal gezien verwend zullen worden, zal het op sprintvlak mogelijk minder zijn. Cavendish noch Greipel zullen we terugzien in Parijs-Nice 2012. Tom Boonen is er daarentegen wel bij, maar zal niet kunnen rekenen op een echt treintje. Heinrich Haussler, vorig jaar nog ritwinnaar, zullen we ook terugvinden, naast Elia Viviani, een van de revelaties van het seizoensbegin, Thor Hushovd en José Joaquin Rojas. Wij kijken echter vooral uit naar Marcel Kittel van Project 1t4i, potentieel misschien wel de snelste man van het pak, dit jaar naar de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten