vrijdag 16 maart 2012

Milaan - San Remo 2012: Outsiders

Komt de winnaar uit dit blik?
Bron: sc.sbcommerce.nl
In de Primavera zijn er meestal maar een handvol kandidaten. Nu komen we handen tekort. Na de favorieten trekken we een blik outsiders open. Dan nog zijn we niet zeker of we niemand vergeten zijn.




Paard nr. 2
Er zijn enkele ploegen die op twee paarden kunnen wedden. Als het ene paard struikelt, kan het ander ros overnemen. Zo zijn er Edvald Boasson Hagen (ploegmaat van Cav) en Vincenzo Niballi (ploegmaat van Peter Sagan) die over de Poggio kunnen springen.
Enkele ploegen hebben meerdere paarden in hun stal
Bron: www.sylviawenmackers.be
Als Cancellara de sprint ontregeld heeft, maar niet is weggeraakt, dan kan Daniele Bennati dark horse spelen. In de massasprint kan Boasson Hagen ook ferm uitpakken, als Cav om een of andere duistere reden niet meesprint. De trein van Sky heeft momenteel het meeste paardenkracht.


Nog meer sprintgeweld
Matthew Goss won vorig jaar na een machtige sprint, al was dat in een uitgedund groepje. De snelle man van Greenedge heeft dit jaar nog niet veel getoond. Maar zoals Freire heeft geleerd: je moet maar gezien worden in de laatste meter dat je toch je wiel voor dat van de andere smijt.

Alessandro Petacchi kende ook al succes in de Primavera. Zijn overwinningsgezangen zijn nog welluidender dan wat men doorgaans hoort in het Songfestival van San Remo. Alleen heeft Alejet dit jaar nog geen overwinningshymne ten gehore gebracht.

John Degenkolb is de kloeke sprinter van 1t4i. De Duitse stormram kan zijn gang gaan, aangezien zijn ploegmaat Marcel Kittel niet meedoet, maar zijn plaats moet laten aan een Chinees. Wan Ti Folai, of zoiets.

André Greipel: gorilla in de mist
De Duitser haalde al ettelijke sprintoverwinningen binnen dit jaar. Hij begon bijna onoverwinnelijk aan het seizoen. Dat minderde wel stelselmatig. Onlangs kwam het bericht dat de Greipel een portie nijdigheid mist. En dan gaat de Gorilla de mist in. Hij laat zich wegdrummen en moet dan van te ver aanzetten. Natuurlijk is er hoop voor hem. Met zijn brede mond kan hij de tegenstanders opvreten. Plus: Milaan-San Remo winnen, heeft iets weg van de lotto winnen. En voor welke ploeg rijdt Greipel? Juist, voor Lotto-Belisol. Een window of opportunities.


Lees meer:
Dossier Milaan-San Remo 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten