donderdag 22 maart 2012

E3-prijs Harelbeke 2012: Buitenlandse favorieten


Wegdek dat met E3-prijs vermeden
wordt, Cav!
Bron: static.autoblog.nl
Ze komen van verre, maar ze komen graag. Er zijn enkele mannen die kwispelstaartend naar Harelbeke afzakken. Ze rijden graag en goed op de slechtste Vlaamse wegen die er zijn. Dat van de slechtste Vlaamse wegen is een bewering van Cavendish. Duidelijk dat hij de rest van het Vlaamse wegennet/erfgoed niet kent.

 


Pozzato
Pozzato in Cadelhouding
Bron: @kevinhulsmans
Pipo Pozzato had zich voorgenomen het wat kalm aan te doen in Dwars Door Vlaanderen. Toen Sep Vanmarcke naar de vluchters stoof, kon hij zich niet inhouden en ging hij mee. Eens vooraan bedacht Pipo zich plots opnieuw en reed weer met de handrem op. Het is niet omdat hij zijn kopje scheef houdt, dat hij nog last heeft van zijn sleutelbeenbreukje. Dat scheefzitten heeft hij afgekeken van Cadel Evans. De eeuwige tweede werd met deze houding plots een winnaar. Dus waarom niet hetzelfde proberen.
Ballan

Alessandro heeft wel vaker last van zadelpijnen.
Bron: 1.bp.blogspot.com
 Er is er maar een die een probleemloze voorbereiding heeft gehad bij BMC en dat is Alessandro Ballan. Wij plukken dat niet uit de lucht, het zijn de woorden van Greg Van Avermaet. Ballan heeft iets met de E3. Hij snelde al eens met een loszittend zadel en Tom Boonen naar de finish. Als het zadel nu meer ballans houdt, zit de winst erin.

 

Cancellara
Fabian Cancellara is weer incontournable. Iets te voortvarend riep Niki Terpstra na winst in Dwars Door Vlaanderen uit: “Onze ploeg is tien keer sterker dan die van Canc.” Was hij in zijn berekening effe vergeten dat Fabian een ploeg op zichzelf is. Bovendien is de kans klein dat Spartacus met Gerrans in zijn wiel naar Harelbeke stoomt. Want meneer Gerrans doet niet mee.

Morkov
Ons gokje op Lloyd Mondory is ons goed bevallen in Dwars Door Vlaanderen. Bien fait, Lloyd, de wielergod zal het u lonen. Voor de E3 tippen we op Michael Morkov. Wedden dat hij mee in de ontsnapping van de dag zit? Wie daarmee mee is, kan ook winnen. Dus, hup met de beentjes, vriend Morkov.
De Kort
Hetzelfde geldt voor een beresterke Koen de Kort. Hij was mee met Sep Vanmarcke en Filippo Pozzato. Toch geen sukkels. De Kort moest een paar keer op hen wachten. Tot hij doorhad dat hij ook van hen kon wegrijden. Wie dat kan, kan ook winnen.


Deense seksbom uit graniet
Bron: www.dfb.nl


Breschel
Om in het Nederlandse kamp te blijven, even stilstaan bij Rabobank. De ploeg is nog maar een schim van het team van weleer. De vraag is of Matti Breschel de vorm van de Omloop wat opgepimpt heeft. Dan heeft hij enkele cartouchen met Danish Dynamite op zak. Altijd een voordeel als je een bommetje wil lossen.

Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten