woensdag 22 februari 2012

Omloop Het Nieuwsblad 2012 - Favorieten: Gilbert en Leukemans

Inheems geweld
Flandrien van eigen bodem
Bron: geheel toevallig seniorennet.be
Het zijn niet enkel trekvogels die hier vroegtijdig neerstrijken. Ook Belgische renners zijn terug uit Den Vreemde voor een passage in eigen land. Wie maakt er kans om Gilbert als landgenoot op te volgen op de erelijst van De Omloop? Zijn machtige raid is ondertussen al van 2008 geleden.







Twijfels of hij dit jaar ook zo super is
Bron: Simon Masters
Gilbert zelf
BMC oogt indrukwekkend met Hushovd, Ballan, Burghardt,Van Avermaet, Taylor Phinney en Quinziato. Als zij in dienst rijden van Gilbert, kan het niet misgaan. Mag het niet misgaan. En daar wringt mogelijk het schoentje. BMC heeft dit seizoen nog geen overwinning binnen. Ze starten dus al met druk aan De Omloop. Gilbert had er vorig jaar zelf ook al enkele op de teller. Is hij zijn überdominantie kwijt?



Stoomstrijkijzer Leukemans
Tenue van Vacansoleil ziet er iets gestroomlijnder uit in 2012
Bron: schellens-speelgoed.nl
In de eerste rit van De Ronde van Algarve trokken we ongelovige ogen. In de eerste massasprint eindigde Leukemans op een zucht van de zege. Nog nooit ging een strijkijzer zo snel vooruit. Bjorn staat duidelijk onder stoom. Naar eigen zeggen plant hij zijn piek tegen de Amstel Gold Race. Vacansoleil is de ploeg van de vrijbuiters bij uitstek. Ze hebben ook Lieuwe Westra, Thomas Degendt en Marco Marcato in hun rangen. En ook ene Stijn Devolder. Hij mag altijd in positieve zin verrassen. Meer zeggen we niet. Maar je hebt het verstaan, hé Stijn!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten