zondag 26 februari 2012

Conclusies na Omloop Het Nieuwsblad 2012

Bleus hadden een streepje voor.
Bron: racefietsblog.nl
Renners bekennen kleur

Bij de eerste Vlaamse test vielen er al enkele toppers door de mand. Ze wogen te licht, en dat wil eigenlijk zeggen te zwaar. Het podium kleurde blauw en dat mag geen verrassing heten. Ah, neen.


Bont
Boom katapulteert Boonen de Taaienberg op
Bron: ziggo.nl
Eens de wegen smaller werden en de hellingzone eraan kwam, zwalmden heel wat stuntrijders tegen de Vlaamse klei. Nervositeit, haantjesgedrag en angst om weggedrumd te worden, waren de oorzaak. Een beetje body helpt dan om recht te blijven. Het ondoordachte veldrijdersmanoeuvre van Lars Boom was daar het ultieme bewijs van. De Taaienberg is van Boonen en je zit beter net achter hem dan voor hem. Niet vergeten hé, Lars.


Blauw
Blauw, blauw, blauw!
Bron: teamsky.com
Eens vooraan stoorde vooral Sep Vanmarcke zich aan de afwijkende tenuetjes. Alles wat geen blauwe tint in het shirt had, moest eraf. Het Rabo-oranje en het BMC-rood pasten niet bij het Nieuwsblad-blauw van de koers. Sky, OP-Quick Step en zeker Garmin-Barracuda waren wel kleurgewijs afgestemd op de koers. De meest blauwe heeft terecht gewonnen. Zo simpel kan koers zijn.


BMC
BMC-ploegleider John Lelangue schuimt de
markt af naar versterking voor de ploeg
Bron: sintpietersleeuw.files.wordpress.com
Was Boonen nu de grootste verliezer van de dag? Een betere kans om de Omloop op zijn palmares te schrijven heeft hij nog nooit gehad, dat klopt. Vooraf had iedereen BMC als de te kloppen ploeg getipt. Hushovd zat mee vooraan, maar het viel op dat hij zwaar stond en dito trapte. Het kan aan de BMC-outfit liggen. In ieder geval net als zijn ploegmaats zat hij in het rood. Gilbert zat bovendien constant te ver om mee te spelen. Dan is lek rijden eigenlijk niet meer dan een bevestiging dat het voor een andere keer zou zijn. In de achtervolging op de leiders verzette Van Avermaet nog heel wat werk. Dat hij nog bijna de pelotonspurt won, is een bewijs van zijn goede vorm. De rest van BMC deed eigenlijk niet mee. Op Twitter suggereerde het satirische alter ego van Pat McQuaid (@uci_overlord): "BMC zal versterking aankopen voor volgend jaar."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten