zondag 22 januari 2012

Tour Down Under: eerste bestrafte plasjes van het seizoen

Scheisse!
(Bron: duits.skynetblogs.be)
In Australië zijn er enkele renners tegen de lamp gelopen. Ze leverden een plasje af en werden prompt bestraft. Verrassing alom, ook de brave huisvader Jens Voigt is in de affaire betrokken. 
Dorst

Om een open deur in te trappen, in Australië is het warm, heel warm. Dat maakt een mens dorstig.  Greg Van Avermaet twitterde bijvoorbeeld dat hij op een 150 km 17 bidonnetjes had leeggetutterd. Elke 10 km had hij dus een drinkbus leeg. Dat overtreft het debiet van een getrainde wielertoerist op café; fenomenaal veel dus.

Naast de pot gepist
Voigt wil zijn drankrecord
in een keer verbreken.
(Bron: amateurcragrat.tumblr.com)
Al dat drinken, het doet wat met een mens. Als renners al die liters ook zouden uitzweten, ze zouden pardoes van hun zadel glijden. Gelukkig kunnen ze ook op een andere manier een deel vocht verliezen. Even een plas maken. Alleen, in een wedstrijd is er niet altijd tijd om een rustig plekje te zoeken, de fiets weg te zetten en rustig, aaaaah, water te lozen. Het moet soms vliegensvlug gaan: even naar de zijkant van het peloton sturen en dan schrijfling vlug de broek wat laten zakken. Dat vereist wel wat stuurmanskunst tegen 40 km/u of meer. Maar ja, when nature calls ... Voigt en enkele anderen pasten deze techniek heel professioneel toe. Dat gebeurde onder het oog van de officials en volgens hen op een plek waar er publiek stond. Dus haalden ze het boeteboekje boven. Speciaal voor Jens Voigt brullen we luidkeels mee met Ween: "I'm waving my dick in the wind!"





Geen opmerkingen:

Een reactie posten