donderdag 5 januari 2012

Oliver Zaugg - Gross in Schweiz

Kleine revolutie in Cancellaraland. Fabian is niet de Zwitserse wielrenner van het jaar. In de laatste rechte lijn stak Oliver Zaugg hem voorbij. Hij dankt de trofee aan zijn winst in de Ronde van Lombardije.


Het vallen van het blad
Al voor de wedstrijd treedt er zelfs bij de meest fanatieke wielergekken een postseizoenssyndroom op. De tristesse dat het seizoen er met de Ronde van Lombardije weer opzit, stemt een mens zwaarmoedig. De klassieker van het vallende blad doet ook op dat gebied zijn bijnaam eer aan.
Cancellara moet het hoofd buigen voor Zaugg.

Neemt niet weg dat het nooit sukkelaars zijn die winnen in Lombardije. Het zijn aanvalslustige taaie knakkers die hun vorm tot het einde van het seizoen kunnen rekken en een geaccidenteerd parcours aankunnen. Dus alle bewondering voor Oliver Zaugg, die de favorieten een neus wist te zetten.

Nu zet de brave man ook Fabian Cancellara een neus. De E3-Prijs winnen, tweede eindigen in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix en derde in de Ronde Van Vlaanderen, het volstaat in het geval van Cancellara niet om de beste wielrenner van Zwitserland te zijn. In 2011 valt Oliver Zaugg die eer te beurt.Oliver Zaugg in een volgend leven.
Marmot
Op zich is er weinig geweten over Oliver Zaugg, zoals het een deftige Zwitser betaamt. Een beetje profielloos zijn is de nationale ingesteldheid. Het enige wat een beetje zorgen baart, de man begon zijn carrière bij Saunier-Duval. Het dubieuze team van de al even dubieuze Mauro Giannetti experimenteerde vrijelijk met Cera. Dat verklaart misschien waarom Zaugg denkt als marmotje te zullen reïncarneren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten