zondag 8 januari 2012

BK veldrijden Hooglede-Gits - voorbeschouwing en pronostiek

De pelouse van Hoohlede-Hits wordt uitgerold.
Bron: GVA
Hoohlede(-Hits), vurige stede in de buurt van Roeselare, ontvangt vandaag een bende modderduivels. Ploeterend door de West-Vlaamse hoogvlakten zullen ze een gooi doen naar een seizoen lang vettere startpremies, eeuwige roem en verhoogde field cred door met de Belgische driekleur om het lijf rondjes te rijden. Dat die in de meeste gevallen slechts een toer of twee zichtbaar is, is bijzaak. Wat kunnen we morgen verwachten? Even met modder gooien.


Sven Nys wordt wel Belgisch kampioen

Door de modder baggeren is ’s mans specialiteit. Waar Kevin Pauwels het gewoonlijk moet hebben van hardere, heuvelachtige ondergronden, heeft de man uit Baal het graag zo vies mogelijk. Zijn zege in zijn eigen Grote Prijs, vorige zondag, zette dat nog eens in extra in de modder. Pauwels was wel tweede, maar finishte op driekwart minuut. Kevin was sprakeloos achteraf. 

't Is wel degelijk Nys.
Bron: HLN
Sven Nys wordt geen Belgisch kampioen

Het is niet allemaal peis en vree tussen Nys en Hoohlede-Hits. In het WK 2007, dat eveneens in de Vlaanders werd gehouden, deed hij een hardhandige high-five met het wegdek. Weliswaar was het zijn eigen schuld niet – hij viel over Wellens, die op zijn beurt door een motard ten val werd gebracht – maar toch herstelde hij niet meer van de val en hij kwam niet echt meer in het stuk voor. Erwin Vervecken won. Maar dat hoeft geen probleem te zijn voor Sven Nys op het BK 2012. Erwin is immers al een tijd gestopt.

Wie wordt het dan eigenlijk?

Toch gaan wij in onze pronostiek voor Sven Nys, al hebben wij stille sympathieën voor anderen. Nys zal wegbaggeren in de derde ronde. Kevin Pauwels en Klaas Vantornout zullen proberen te volgen, maar algauw tot de conclusie komen dat zilver ook schoon is. Uit de modder zal Bart Wellens opeens komen opdoemen en een van de twee Sunweb-Revors toch nog bij de lurven vatten. Niels Albert is er ook nog, maar die zal zijn trui mogen inleveren en vervolgens zijn mecaniciens de huid volschelden. Vincent Baestaens zal recht blijven, maar ook niet meer.

Ten slotte in de rand

- Volgende week bij de Story: de gratis dubbelaar “Hoohlede-Hits”.

- Hopelijk regent het pijpenstelen en spat de modder al vanop de macadam op. Die groene pyjama’s (this one’s for you, Michel Wuyts) van Landbouwkrediet zijn immers al te afgrijselijk.

- Sven Nys mag van geluk spreken dat Philippe Gilbert morgen geen crossken doet. De Waal heeft immers ervaring met driekleuren en Hoohleedse hoohvlakten.
- Zdenek Stybar mag niet meedoen. En dat niet alleen vanwege die roze jeanettenfiets.
- Lllucien Wwwelllllenssss blijft jammer genoeg wederom niet nuchter. Toch slaagt men erin hem niet tot op het parcours te laten strompelen.

Feestmuts Lllucien Welllensss
Bron: Willy Sieuw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten