zondag 8 januari 2012

BK veldrijden Hooglede-Gits: verslag en uitslag

Wat een verbazing: het was weer prijs voor Sven Nys. De modderigste aller crossers deed het al voor de achtste keer, belgisch kampioen worden. Met een woord kunnen we vrijwel alles wat er in en rond dit BK speelde samenvatten: een baaldag van jewelste in 7 emotionele ronden.
Balen
  1. Bart Wellens was er de nacht voor het BK al het hart van in. Hij zweefde tussen leven en dood met wat lijkt op een virale hartinfectie.
  2. Sven Nys loopt 's ochtends een geblokkeerde rug op. Kwatongen beweren om de spanning op te drijven. Roland Liboton beweert ongeveer het omgekeerde: de spanning is op zijn rug geslagen.
  3. Nys neemt de slechtste start uit zijn carrière, Niels Albert zowat de beste.
  4. Thuisrijder Klaas Vantornout rijdt verloren in zijn eigen achtertuin. Iedereen denkt dat hij opgeeft, terwijl hij eigenlijk totaal het noorden kwijt is. Het lusje in het parcours dat in laatste instantie geschrapt werd, deed hem de das om.
  5. Ploegmaat Kevin Pauwels is zijn plaatselijke gids kwijt en fietst in de achtergrond verdwaasd rond. Waar is de gids uit Gits? Hij besluit erover tegen niemand iets te zeggen.
  6. Niels Albert weet al in de tweede ronde hoe laat het is. Hij zal geklopt worden door een tachtigjarige ruglijder.
  7. Logische conclusie om de baaldag compleet te maken: Baal levert nummer 1 en 2 op het podium.
Ererondje
  1. Een grote uitzondering: Rob Peeters eindigt knap derde. Waarom het voor hem geen baaldag was? Hij heeft in tegenstelling tot alle anderen ballorig zijn eigen koers gereden.
In de rand

  1. ... gebeurde overigens ook wel redelijk wat. Het scheelde niet veel of Sven Nys had in de laatste rechte lijn nog moeten sprinten met een streaker. Gelukkig voor Nys werd de man voortijdig door een alerte steward bij de euh... kraag? gevat.
  2. Toch liet het Sven Nys duidelijk niet onbewogen. Op het podium was Sven er immers duidelijk niet met zijn gedachten bij. Waarschijnlijk dacht hij voortdurend aan die streaker. Met als resultaat dat de man uit Baal voortdurend naar Rob Peeters aan het wijzen was, die rechts van hem stond. Nys gebruikte daartoe echter zijn handen niét.

Nys kon zijn gedachten uiteindelijk toch verzetten en dacht niet meer aan de streaker.
Bron: HBVL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten