dinsdag 20 december 2011

Grootste tegenvaller 2011: Stijn Devolder

Stijn Devolder, waar bestu bleben? Het heimwee van alle wielerg@kken is immens groot naar je overgave. Naar de onconventionele manier waarop je iedereen te snel af was. Naar de tijd dat vriend en vijand, maar vooral ploegmaten, je demarrage vreesden.

http://www.lameuse.be/zc/thumb300x200/mediastore/_2011/fevrier/hermes/ID6051330_webdevolderphoto_114024_H2Z3DZ_0.JPG.jpg


De meest beklijvende actie in positieve zin was het doortrekken van Devolder na de Kruisberg in Dwars door Vlaanderen. Tot Cancellara overpakte en Volderke sterretjes zag. Er moesten nog enkele procentjes bij tegen de Ronde van Vlaanderen. Daar sukkelde hij in een tweede peloton dat hij eigenhandig voorin terugbracht. In zijn wiel zat de latere winnaar, Nick Nuyens. Devolder speelde op die manier wel een bepalende rol in Vlaanderens Mooiste. Hoe Devolder als een ongetrainde wielertoerist in de Vuelta rondreed, deed echter pijn aan de ogen.

Te weinig doorgeboomd
Lars Boom reed een sterk wegseizoen in 2010. Het was wachten op de doorbraak in 2011. In de Omloop reed hij een mooie koers in dienst van zijn ploegmaat Langeveld. In de rest van de voorjaarsklassiekers reed hij anoniem mee. Op zijn opstootje met ex-ploegmaat Flecha na in Parijs-Roubaix viel er niks te melden. In de Dauphiné kaapte hij de proloogwinst weg. Later op het seizoen behaalde hij wel de eindoverwinning in de Ronde van Groot-Brittannië. Voor een ambitieuze lefgozer als Boom zijn het maar troostprijsjes.


Giro winnen volstaat niet
Ook Contador voldeed niet aan de verwachtingen. Al zette hij nog de loodzware Giro naar zijn hand, hij zakte door het ijs in de Tour de France. Hij behaalde zelfs geen enkele ritoverwinning. Meer nog, hij verloor zelfs een sprint bergop tegen Cadel Evans.

No Forza Italia
De fiere wielernatie Italië speelde niet veel klaar in 2011. Pozatto brak geen potten bij Katusha. Nibali probeerde wel, maar bleek een maatje te klein voor Contador in de Giro. Scarponi trapte zichzelf in de vernieling met zijn zware verzet bergop. Petacchi werd thuisgelaten van het WK. Basso viel letterlijk uit voor de Giro. In de Tour kon hij geen doorslaggevende rol spelen. Cunego reed een behoorlijke Tour. Al zal niemand zich dat lang herinneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten