zondag 29 april 2012

Giro d'Italia 2012 - voorbeschouwing: gelijkenis met Ronde Van Vlaanderen

Zotgedraaid
Bron: jeugdlab.nl
Snelle kwisvraag: wat hebben de Giro 2012 en de Ronde van Vlaanderen 2012 met elkaar gemeen? Een deel van het parcours lijkt een criterium, op papier tenminste. Dat zit zo. 
De rondjes van de Giro
De Ronde van Herning
Bron: mikaellykmadsen.dk
De Giro 2012 start in Denemerken en een Deen valt nooit te verdenken van veel creativiteit. De eerste dag: Herning-Herning. Dag twee: Herning-Herning, u leest het goed. De derde dag is verrassend: Horsens-Horsens. Eens op Italiaanse bodem gaat dit gewoon door met: Verona-Verona. Kwestie van de renners niet meteen verloren te laten rijden. Daarna is er geen peil meer te trekken op het parcours, tot de laatste dag. Dan staat gelukkig Milaan-Milaan op het programma. 

De rondjes van Vlaanderen
De Ronde van Vlaanderen ging drie keer over de Kwaremont en Paterberg. Een criterium, oordeelt een mens dan al te snel. Wie de koers zag en het parcours nauwer bestudeerde, merkt dat het om drie steeds kleinere rondjes gaat. Bij een criterium gaat het nog altijd over een eindeloos aantal identieke rondjes. Bij de RVV ging het om een spiraal waar de renners in getrokken werden. Het knotsende tweeluik Kwaremont-Paterberg kwam steeds sneller terug. Het grootste gevaar was dat de kop van het peloton in de staart van de karavaan terecht kwam. 

Nog een ideetje voor innovatieve parcoursbouwers: organiseer een wedstrijd waarbij de renners ook een van de rondje in de andere richting rijden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten