donderdag 20 oktober 2011

Planche des Belles Filles - Klim ontsluierd

Hulde aan twee wielergekken. Nog maar net is de eerste scherprechter van de Tour 2012 bekendgemaakt of ze hebben hem al beklommen. De Planche des Belles Filles is voorlopig enkel bij goedgetrainde wielerfreaks gekend. Het is de slotklim van de cyclo 'Les Trois Ballons' in de Vogezen. Deelnemers aan die wedstrijd voor wielertoeristen getuigen meestal van een redelijke korte, maar bijzonder zware beklimming. Niet onlogisch als je het profiel bekijkt.


Oranje boven
Ter plaatse zou men spreken van de Alpe d'Huez van de Vogezen. Op zich zou de Planche des Belles Filles wel eens kunnen uitgroeien tot een nieuwe Hollandse berg. De Vogezen bevinden zich op kampeerafstand van Nederland. De klim zal in juli Oranje kleuren. Bovendien is het niet ondenkbaar dat er een Nederlander zegeviert. Robert Gesink, die zijn beste benen terugvindt, Vuelta-revelatie Bauke Mollema of Giro-revelatie Steven Kruijswijk. Gek dat ze bij Rabobank dan zo negatief zijn over het parcours. Als eerste bovenkomen bij de mooie meiden, wat wil een wielergek nog meer?

1 opmerking:

  1. Ik ben benieuwd hoe druk het wordt, een van mijn kennissen heeft een Fietsherberg. Daar komt de etappe voorbij, zij verwachten er ook veel van.

    BTW, het is Plance deS Belles Filles

    BeantwoordenVerwijderen