woensdag 19 oktober 2011

Flecha de onwankelbare

In het roemruchte incident met Johnny 'Prikkeldraad' Hoogerland werd het andere slachtoffer schandalig over het hoofd gezien. Onterecht.

In feite keilde de wagen niet Johnny, maar Jan Antoon weg. Het is zowat de enige manier om Juan Antonio Flecha tegen de grond te werken, hem met een auto keihard van zijn sokken rijden. Andere middeltjes helpen niet.


Met man en macht
In een massasprint kunnen alle protagonisten elkaar van de sokken rijden, in elkaar haken en over elkaar tuimelen. Er is er eentje die er quasi achteloos tussenslibbert: Flecha. Haussler en Cavendish hadden er nochtans heel wat voor over om hem te sandwichen tijdens de Ronde van Zwitserland (2010).


Nadar
Slagen de renners er niet in om hem te doen vallen, dan zoeken de organisatoren een ander truukje om Flecha te dwarsbomen.Wie er tijdens de Ronde Van Qatar (2011) ook aan het touwtje trok, Flecha merkte het niet eens.

Jaloezie 
Als er iets is wat renners doen, dan is het vallen. Het drijft zijn collega's tot wanhoop dat Flecha telkens de dans ontloopt. Leif Hoste stoof na de finish dampend van woede van zijn fiets om hem op zijn muil te gaan slaan. Omdat Flecha geen bochten kan rijden. In rechte lijn is hij onklopbaar. Dat zal zelfs Hoste moeten toegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten