dinsdag 25 oktober 2011

De jaren van verstand

Is het u ook opgevallen? Femke Herrijgers en Jurgen Van den Broeck zijn niet meer samen en op slag pakt VDB uit met een verstandige uitspraak.

Het is in het verleden wel anders geweest. In de Tour van 2010 reed hij naar een puike vijfde plek. Hoe dichter Parijs naderde, hoe prikkelbaarder hij werd. Het enerveert ook natuurlijk, de ziel uit je lijf rijden in de bergen en nog voor je op adem kunt komen alweer dezelfde vraag. "Top 10 of top 5?" Om knettergek van te worden. Alleen liet Van den Broeck dat iets te duidelijk merken. Op elke journalist schoot hij terug. Zelfs de president van Frankrijk moest het bij hem ontgelden. Sarko wie?


Vis bijt niet meer

De omgeving van Van den Broeck greep in. Er werd een mental coach bij gehaald. Die leert hem vooral in alle talen, en dan liefst het Kempisch, zwijgen. En als de journalisten blijven doorvragen, noemt hij zichzelf een vis die niet meer bijt. Een uitspraak die nogal kinderachtig klinkt.Verstandige voorspelling

Bij de parcoursvoorstelling van de Tour 2012 is Van den Broeck plots iedereen te snel af. Als eerste schuift hij een andere naam als favoriet naar voor. Hij komt niet uit bij Cadel Evans of Alberto Contador. De Tourwinst is voor Tony Martin. Voorwaar een klasseflits van Van den Broeck. Een ingeving van hierboven of toeterde iemand hem deze wijsheid in zijn oortje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten