woensdag 12 oktober 2011

Een kinlengte voor

Er komt een dopingtest om gebruikers van groeihormoon op te sporen. Dat kan een facelift betekenen voor de wielersport.

De dopingtesten hebben het epogebruik teruggedrongen. Het massale gebruik, met als bekendste uitschieter Monsieur 60%, Bjarne Riis, is eruit gegaan. Valsspeler Ricardo Ricco heeft ondervonden dat ongebreideld epo tanken, zelfs van de nieuwere soort, niet meer lukt.  Het gerucht gaat dat er is overgeschakeld naar microdosissen. Die zijn moeilijker op te sporen en zorgen ook voor minder bokkensprongen in de bloedspiegel. Beetjes epo in combinatie met groeihormoon.

Lange gezichten 
Groeihormoon zorgt voor vanalles, maar heeft als neveneffect dat de kin maar blijft doorgroeien. Zoals de hormoondeskundige Francis Coucke zei: "Kijk maar eens naar al die buitenmaatse kinnenbakken in het peloton." Laten we dat eens doen.

Floyd Landis gaf uiteindelijk toch zijn dopinggebruik, inclusief groeihormoon, toe.Bernard Kohl snoepte iets te veel epo en groeihormoon. Naar eigen zeggen kreeg hij alles proper in een zakje mee bij een dokter.


Bij Stefan Schumacher was het amper bij te houden wat hij allemaal in zijn kas sloeg. Ook niet bepaald moeders mooiste. Als hij al groeihormoon nam, dan had het bij hem averechts effect. Hoe hij het ook tegenhield zijn hoofd stopte maar niet met groeien.  

En Laurens ten Dam? Dat is een Nederlander. Bij hem zou het wel eens puur genetisch kunnen zijn.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten