vrijdag 14 oktober 2011

Courante vogels - Greg Van Avermaet wint Parijs-Tours


Vorige zondag was het eindelijk prijs voor Greg Van Avermaet op de Avenue Heurteloup in Tours. In een sprint met twee, mocht Marco Marcato al blij zijn dat hij nog net op de achtergrond van de foto mocht figureren.

Achteraf vielen de loftuitingen Van Avermaet uitgebreid voor de voeten, zowel van vriend, vijand, als van toekomstig ploegmaat Philippe Gilbert. Die bevindt zich ten opzichte van Van Avermaet ergens tussen vriend en vijand in. Het is al langer geweten dat Phil en Greg waarschijnlijk nooit samen op weekend zullen gaan naar de Ardennen. Van Avermaet was maar wat blij toen hij van Lotto naar BMC verkaste en zo zijn eigen kans mocht gaan.

Samen bij BMC
Met die eigen kans zou het volgend seizoen wel eens gedaan kunnen zijn.

In die zin klonk de reactie van John Lelangue, ploegleider bij BMC, zo ongeloofwaardig dat het tragikomsich werd. Volgend jaar krijgt Van Avermaet immers niet enkel het gezelschap van zijn boezemvriend Gilbert, maar ook van ex-wereldkampioen Thor Hushovd. Zelfs het kleinste kind weet dat drie kopmannen voor de klassiekers er doorgaans twee te veel zijn.

"Maar Greg zal zeker ook zijn kans krijgen", aldus Lelangue. Inderdaad: als Gilbert volgend jaar in de Ronde van Vlaanderen telkens lek rijdt in de zestien plaatselijke ronden rond Oudenaarde en als Hushovd in Roubaix vrijwillig van heel nabij kennis wil maken met de kiezels van de hel, dan zal Van Avermaet zéker zijn kans krijgen in de klassiekers.

Rijdt Van Avermaet na volgend seizoen bij de nieuwe formatie van Lefevere en Coucke? Wij durven nu reeds een gokje wagen. 

Samen vogelen
We zouden liegen, mochten we stellen dat het altijd kommer en kwel is tussen de heren Gilbert en Van Avermaet. Integendeel zelfs: als Gilbert van Avermaet schreven ze samen het boek Courante vogels. Een mooi bewijs dat ze voorbeeldig kunnen samenwerken. Coureurende vogels, of beter nog Concourrerende vogels. Benieuwd hoe snel Van Avermaet gekortwiekt wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten