dinsdag 27 september 2011

WK zuivere sprint

Over de sprint naar de regenboogtrui valt weinig te zeggen: Mark Cavendish had de beste plaatsing, timing en versnelling in huis. Twee randopmerkingen.

1. "Matthew Goss sloot me in" 
In de geschreven pers werd aan Jurgen Roelandts deze quote toegeschreven. Daar klinkt een verwijt in door. Een kop moet natuurlijk kort zijn. "Ik liet me insluiten door Goss", is langer en dat klinkt zo passief. Al ooit een sprinter tegengekomen die zijn eigen fout toegaf? Behalve Tom Steels dan, uren of zelfs dagen nadat hij zijn bidon in volle sprint had weggesmeten. Dan nog klonk er in zijn spijtbetuiging iets door als: "de wringer, hij had het verdiend."
Terug naar de quote. Roelandts nam hem helemaal niet in de mond. Het was een samenvatting van wat hij veel genuanceerder uitlegde in het interview; Goss sprong op het wiel van Cavendish en daardoor raakte Roelandts ingesloten. Indien Roelandts op dezelfde plaats zat als Goss, had hij hetzelfde manoeuvre gedaan. Anders getuigde hij van weinig sprintersinstinct. Moeilijk om zoiets te beweren van een man die in het wiel van Cavendish zat. Bijzonder sterk tussen al die potige mannen.

2. De potigste weggedrumd
Cavendish reed globaal gezien de beste sprint. De snelste sprint kwam echter op naam van André Greipel. Hij heeft de breedste torso van allemaal en toch liet hij zich wegzetten. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurde: ook in de Tour had hij Cavendish een bloemenruiker afhandig kunnen maken als hij beter vooraan had gezeten. De man van Man is handiger in het gewriemel dan de potige gorilla. C'est tout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten