donderdag 22 september 2011

Tony Martin – De nieuwe bionische renner


Tony Martin onttroont Fabian Cancellara als wereldkampioen tijdrijder. Het begint sterk naar vadermoord te ruiken. De trend van dit jaar zet zich door. Martin won tijdrit na tijdrit van Cancellara. Zo ook in de jongste Tour. Is de tijd van Spartacus en de tijdritslavernij over? Hij zakt nog niet als een pudding in elkaar. Kwatongen beweren dat het een mooie geste was. Want der Fabian miste nog gauw een bocht. Als een gentleman liet hij ook Wiggins voorgaan op het podium.

Snelsss

http://www.tony-martin.de/images/tony_martin/fotos_lb/saison_2011/110829_espezf2_lb.jpg
Begin deze week twitterde Lars Boom zijn ongenoegen rond over de tijdrituitrusting van de Nederlandse renners: vodden een topsporter onwaardig. In de ondertussen verwijderde tweet zou gestaan hebben: "De jongens die de tijdrit rijden op het WK hebben al een nadeel. Dat is het snelpak van Bioracer. Schandalig! Is niks snelsss aan." Gevolg: de Nederlandse wielerunie boos om deze openlijke kritiek.

Kijken we naar de uitslag dan moeten we Lars Boom gelijk geven. Geen enkele Nederlander op het podium van het WK tijdrijden. In de top 5 evenmin. Ho maar, wel in de top 10. Lieuwe Westra op de 8e plaats. Op 3 minuten 18 van de winnaar, weliswaar. Een flink eind dus. Het punt van Lars Boom houdt nog altijd steek.
In welk pak wikkelde Tony Matin zijn race af? Juist ja, in kledij van dezelfde fabrikant. Gek dat zij er slechts heel bescheiden over communiceren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten