donderdag 20 juni 2013

Voorbeschouwing Belgisch Kampioenschap 2013 La Roche: Philippe Gilbert, Tom Boonen noch iemand anders wint

Dit jaar geen Belgisch Kampioen. Zo simpel is het. Alle andere voorbeschouwingen of voorspellingen over het BK in La Roche kunt u rustig aan de kant schuiven. Er zijn interessantere manieren om de tijd aangenaam te verdrijven. Terrasjes doen of vlees laten aanbranden op de bbq, bijvoorbeeld.

Felicitaties voor de puike voorbeschouwing van Jurgen
Roelandts. (Buiten beeld knijpt Sagan in de billen van de meisjes.)
Ere wie ere toekomt, het was Jurgen Roelandts die ons aan het denken zetten. Hij liet zich in een interview ontvallen: “We komen met geen 10 renners aan de streep”. Nu is Jurgen een welopgevoede en beleefde jongen. Hij wil niemand van zijn collega’s voor het hoofd stoten en formuleerde zijn gedacht dus heel voorzichtig. Eigenlijk bedoelt hij: “Het zou straf zijn, mocht er iemand de finish halen.” En gelijk heeft hij.
Voor Tom Boonen is het parcours te zwaar. Of anders gezegd, Tom Boonen is te zwaar voor het parcours in La Roche. De Ronde van Zwitserland verteerde hij zo slecht dat hij zelfs de Handzame Classic niet uitreed. Vreemde naam voor een wielerkoers, trouwens. Die zou beter passen bij een trektocht georganiseerd door de homogemeenschap.

Philippe Gilbert kan als wereldkampioen niet meer winnen. Waarom zou het dan op het BK anders zijn?

Greg Van Avermaet en Bjorn Leukemans woekeren met hun krachten en halen de finale niet. Beiden zullen er opnieuw nachten van wakker liggen. Zeer spijtig, want we gunnen het hen wel.

Thomas De Gendt reed vorig jaar alles en iedereen aan flarden op de Stelvio. Nadien reed hij ook zijn knie de vernieling in. Wat er scheelt is hoogst onduidelijk.

Devolder: "Ik moet dat verkeerd verstaan hebben. Ik kwam naar
La Roche om vertrouwen te tanken."
Stijn Devolder zit na een vrij goed voorjaar opnieuw in zak en as. Hij kreeg zopas te horen niet mee te mogen naar de Tour. Andy Schleck (voor hem is uitrijden een opgave) wilde liever een vriendje mee naar Frankrijk nemen dan nukkige Stijn. Devolder kondigde aan om dan maar als toerist naar de Tour te gaan. We beloven het nu al, Andy wordt wegens dopinggebruik uit de Ronde gehaald. En voor 1 keer in de wielergeschiedenis zal een excuus waarheid bevatten: hij zal inderdaad onderweg geflikt zijn. Door Stijn Devolder.


Maxime Monfort zal er nog het dichtste bij zijn. Tot hij beseft: “Allo, cocoricco, je suis pas un vaincqueur!” Waarna hij prompt afstapt.

Over Nick Nuyens spreekt niemand meer, behalve Michel Wuyts. Tot ook de nationale wielercommentator tot het inzicht zal komen: “Verstandig als hij is, hangt Nick Nuyens zijn fiets aan de haak.”
Geen opmerkingen:

Een reactie posten