vrijdag 6 juli 2012

Tour de France 2012: Fränk Schleck en Robert Gesink, epileptische gevallen

Zesde etappe vandaag in de Tour en opnieuw van dattum: een getuimel van jewelste.

Deze keer lag er wel heel schoon volk tussen. Johan Vansummeren vertoeft op dit moment waarschijnlijk nog in het ziekenhuis, wachtend op het verdict over zijn ribfoto's. Alejandro Valverde lag er ook bij, omdat hij dat nu eenmaal verplicht is aan zijn familienaam. Ryder Hesjedal, de roze trui uit de voorbije Giro, zal nu vooral opvallen door de roze schaafplekken overal op zijn lijf. Hij mag bijgevolg ook zijn klassementsambities in de diepvries stoppen.

Fränk Schleck, steunend tegen een boom
om toch maar niet om te vallen.
Bron: blogspot.com
"Valpartij" en "Tour de France". Inderdaad, u denkt ook spontaan aan Robert Gesink en Fränk Schleck, notoire vallers van het eerste uur. En zie: u kon ze vandaag ook terugvinden, op weg naar Metz. Letterlijk op de weg dan. Na de rit van Orchies naar Boulogne-sur-Mer waren we al tevreden dat Fränk niet tegen het canvas was gegaan, zijn kasseien-high-five van de vorige keer in gedachten. Vandaag is echter bewezen dat de oudste Schleck geen cobblestones nodig heeft om erbij te gaan liggen. Hij zal het nooit leren.

Zeldzame foto van een rechtopstaande Robert Gesink op asfalt.
Bron: diegoweb.net
Ook Gesink zal het wellicht nooit vatten. Je maakt het meest kans op een overwinning als je op je fiets blijft zitten. Tour 2009: Gesink uit koers met een gebroken pols. Tour 2011: Gesink komt wel aan in Parijs, maar ziet zijn kansen al van bij het begin van de koers geslonken door een tuimelperte. De Rabo-kopman eindigt uiteindelijk als 33e. Symbolischer kan niet. Tour 2012: een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Robert Gesink stoot zich voor een derde keer tegen het asfalt. Niet dat hij er zelf veel aan kan doen, maar toch... Misschien best eens laten testen op epilepsie? Een mens kan niet voorzichtig genoeg zijn.

Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten