vrijdag 6 juli 2012

Rob Goris overleden: een carrièreoverzicht

Goris toont iedereen zijn brede rug.
Bron: gva
Twee zuchten
Rob Goris leefde gretig en met veel overgave. Zijn grootste genot was eten en hij stond ook bekend als grappenmaker. Hij ging ook met zijn grote hart er vol tegenaan. De rest van de menigte zag hem vaker langs achter dan van voor.


Doorbraak


De originele Ludo
Bron: sportgeschiedenis.nl
Goris stond op twee zuchten van een doorbraak in het profpeloton. Nick Nuyens bestempelde hem als de nieuwe Ludo Dierckxens. Zo lang Ludo is, zo breed was Goris. Ook Rob streed met open vizier en dat mag u letterlijk nemen. Hij is een van de weinige/enige profrenner die nooit met bril rijdt. In ieder geval het Belgische wielerpubliek stond op twee zuchten van een nieuwe publiekslieveling.

Reputatie
Binnen het profpeloton had Rob Goris al een zekere reputatie. Cavendish betitelde hem als fat fuck. Goris dacht enkel: Couldn't care less! De ploegmaten van Cav dachten enkel: Laat die jongen maar doen, niemand kan Cav beter uit de wind zetten.
Binnen de ploeg was hij de sfeermaker die iedereen in de bus animeerde en meetrok in (dis)harmonische samenzang met verkeerde en minder verkeerde nummers. Alle foutste schijven klinken er nu niet meer. De stilte is ondraaglijk.

TV-debuut
In het programma Tour 2012 op de VRT maakte hij zijn debuut voor het grote publiek. Een toffe pee die zich vrij op zijn gemak voelde voor de camera. Wie vroeger als ijshockeyer bodychecks heeft uitgevoerd en geïncasseerd, heeft geen vrees om een programma lang mee te keuvelen. Alleen verslikte hij zich een paar keren in het uitspreken van de volledige naam van zijn team Accent.Jobs - Veranda Willems. Maar dat verklaart zijn plotse hartstilstand niet. Hij kwam onverwacht en ging ook plots. Met twee zuchten.

Bron: accentwillems.be


2 opmerkingen:

  1. TV-debuut

    Rob maakte reeds eerder een zeer gesmaakte entrée op TV !

    Rob Goris in De Laatste Show (6-02-2012)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ter info: zijn grootste genot was trainen en afzien...

    BeantwoordenVerwijderen