woensdag 27 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 16, Pau - Bagnères-de-Luchon (197 km)

Waar anderen op de tanden moeten bijten bij het dalen,
schuifelt Sammy gewoon een wijsje.
Bron: bikeradar.com
Pau (inderdaad, wééral Pau) is niet enkel aankomstplaats in de Tour, het is tevens ook de startplaats van de koninginnenrit van deze Tour is. Net geen 200 km door de Pyreneeën, met maar liefst vier topcols. Een moordende rit die haar slachtoffers echter vergeet helemaal af te maken. Al een geluk dat de renners de dag ervoor een rustdag hadden. Hoewel dat ook contraproductief kan werken.



De Aubisque (HC), de Tourmalet (HC), de Aspin (1e), de Peyresourde (1e): heren wielrenners, begin alvast te beven. Het kwartet klassiekers zal het kaf van het koren scheiden, dat staat vast. Toch mankeert deze etappe een dikke punt aan het einde. De aankomst in Bagnères-de-Luchon ligt immers na de afdaling van de Peyresourde. Wie dus niet met de eersten bovenkomt op de laatste col, kan nog steeds aanspraak maken op de overwinning. Het zal echter voldoende ontwikkelde dalerskunsten vereisen. Anders wacht misschien wel een heel close ontmoeting met het panorama.

Bergrit. Pyreneeën. Afdaling. Mocht het hier een quizvraag naar de centrale term betreffen, dan zou Samuel Sanchez het perfecte antwoord zijn. Hij is dan ook onze topfavoriet om in Bagnères-de-Luchon te winnen, hoogstwaarschijnlijk solo na een schitterende afdaling. Haal uw pronostiek dus maar al boven.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012

Profiel van de 16e etappe
Bron: letour.fr



Geen opmerkingen:

Een reactie posten