maandag 2 juli 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 2, Visé - Tournai (207,5 km)

Wie torent boven de rest uit in Doornik?
Bron: nieuwsbronnen.com
Ook de derde rit van La Grande Boucle 2012 vindt in België plaats. Starten doen de renners in Visé, eindigen doen ze in Tournai - Doornik, voor de goede verstaander. 110 procent kans dat het in de op één na oudste stad van België tot een sprint komt.
Het parcours is, met uitzondering van één puistje van vierde categorie, zo biljartvlak als maar kan zijn. Een memorabele rit hoeven we dus niet te verwachten, een eerste titanensprint des te meer. De aankomst in Doornik ware een uitgelezen kans geweest voor Tom Boonen om mee te sprinten in eigen land. Hij zal echter niet van de partij zijn, waardoor Mark Cavendish al zeker met één grote rivaal geen rekening zal moeten houden.

Peter Sagan: "Wat moet ik zeggen? De rest doet niet
eens moeite."
Bron: bicycling.com
Cavendish, Greipel en Kittel, dat zijn de drie namen die spontaan in ons opkomen. Hoewel het bij de ploeg van de wereldkampioen nog valt af te wachten of alle wagonnetjes voorbeeldig in de sprinttrein zullen blijven zitten. Mannen als een Boasson Hagen en Geraint Thomas mengen zich immers zelf al eens graag in een massasprint. Hopelijk voor Mark Cavendish krijgt hij alle neuzen op tijd in dezelfde richting. Of Peter Sagan droogt iedereen af.

Profiel van de 2e etappe
Bron: letour.fr
Lees ook:
Dossier Tour de France 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten