zaterdag 30 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: de proloog

De specialisten zullen in Luik
door de perenstroop rijden.
De start van de Ronde van Frankrijk ligt dit jaar in ons eigenste Belgenlandje en meer bepaald in Luik. Philippe Gilbert zal normaal gezien niet, zoals vorig jaar, de eerste geletruidrager zijn, om de eenvoudige reden dat we beginnen met een proloog. Tenzij Phil natuurlijk als enige in droog weer mag rijden.
Profiel van de proloog
Bron: letour.fr
Los van de weersomstandigheden is de Luikse proloog spek naar de bek van de echte hardrijders. De 6,4 km korte tijdrit bestaat immers uit hoofdzakelijk lange, rechte stukken. Toch kijken de heren specialisten best wel eens op van hun stuur: er liggen hier en daar enkele venijnige (haarspeld)bochten.

Om volledig onorigineel uit de hoek te komen, verwachten wij mannen als Cancellara, Wiggins en andere Martins. Ook Peter Sagan kan ferm doorvlammen in een proloog, weten we sinds de jongste Ronde van Zwitserland. Of het voor topfavoriet Wiggins aangewezen is meteen de gele trui te pakken, laten we in het midden. Hetzelfde geldt voor RadioShack, met Cancellara: als hij het geel pakt in Luik, mogen zijn ploeggenoten 's anderendaags op kop gaan rijden en pijlen verschieten die ze in de bergen nog voor een verdwaalde Schleck kunnen gebruiken.

De winnaar komt bijgevolg best uit een ploeg zonder uitgesproken favoriet. Saur Sojasun, we kijken écht niet in uw richting!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten