zaterdag 16 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 1, Luik-Seraing (198 km)

Volgt een landgenoot Johan Bruyneel
op in Seraing? Of schenkt Andy Schleck
zijn ploegleider eindelijk ook eens iets? (Nee)
Bron: thecycleseen.com
Voor zij die na de proloog al te zeer met de vingers in de strooppot zaten, kan de eerste rit in lijn algauw ferm op de maag gaan liggen. De renners moeten immers vanuit Luik naar Seraing rijden, over 198 km. Iedereen weet dat het in die streken vrijwel nooit vlak is. Sprinters hoeven we dus niet meteen te verwachten, Gilberts des te meer.
De eerste echte etappe is immers gekruid met vier hellingen van vierde categorie: de Côte de Cokaifagne, de Côte de Francorchamps, de Côte de Lierneux en ten slotte de Côte de Barvaux. De grootste scherprechter is evenwel geen côte, maar de aankomst in Seraing zelf. De finish ligt na 2,4 km bergop, aan gemiddeld 4,7 %.

Sagan haalt het op 1 wiel
bron: sulekha.com
De Cavendish'en en Greipels van deze wereld hoeven we dus niet meteen te verwachten. Vorig seizoen zouden we met de ogen dicht "Gilbert" op onze prono ingevuld hebben, maar dit jaar kijken we toch wat meer uit onze doppen. Naast Phil moet de aankomst in Seraing ook Alejandro Valverde op het lijf geschreven zijn, maar net zoals de Belgische kampioen zoekt de verloren Spaanse zoon de laatste maanden naar zijn beste vorm. Simon Gerrans is eveneens van de radar verdwenen, maar moet het klimmetje ook vlot verteren. Al zal er geen kruit gewassen zijn tegen Peter Sagan. Sorry, nu hebben we de winnaar toch al verklapt.


Profiel van de 1e etappe
Bron: letour.fr
Geen opmerkingen:

Een reactie posten