zaterdag 9 juni 2012

Jurgen Van den Broeck en Jelle Vanendert kopiëren andere toppers

Persvoorstelling: "Ik ben Jelle Schleck" "En ik ben Jurgen Evans"
"Ik kom hem echt overal tegen. Waar ik train, maalt ook Jurgen Van den Broeck zijn kilometers af." Aan het woord is Cadel Evans. Maar Jurgen VDB is niet de enige copycat. Jelle Vanendert ent zijn aanpak op een andere toprenner en bereidt zich anders voor op de Tour 2012. We bemerken daarbij enige zin voor risico.


De precieze pietjes
Jurgen VDB is een man die van zekerheden houdt. Hij is een stugge perfectionist en heeft een wat stekelige relatie met de pers. In het klimwerk zit hij bestendig vooraan altijd schuin rechts van de eersten. Daar bijt hij zich vast in het spoor van de geboren klimmers. Bij versnellingen duurt het even voor hij op zijn tempo weer aansluit. Als we Jurgen VDB vervangen door Cadel Evans, dan zou de beschrijving nog altijd correct geweest zijn.

De meester houdt zijn kopje scheef
(Bron: Velonation)De leerling imiteert met veel verve
(Bron: GVA)


De nonchalante raspaardjes
Andy Schleck inspecteert volgeling Jelle Vanendert
Bron: eurosport
Jelle Vanendert kan zeer snel tot een ferme topconditie komen. Zelfs dan geeft hij de indruk dat hij er met zijn pothelm naar gooit. Hij bekijkt het wielerwereldje nuchter en vertelt gewoon fris van de lever wat hij denkt. En meer moet de media daar niet achter zoeken. De ranke kerel kan vlijmscherp omhoog rijden. Zoals de raid op Plateau de Beille in 2011 bewees, tijdens de wedstrijd raakt hij niet verlamd van ontzag voor de toppers. Integendeel, met panache geeft hij hen het nakijken. Zelf zegt hij dat hij zijn aanpak vergelijkt met die van Andy Schleck.
De laatste tijd gaat het schlecht met Andy. Slechte proloog rijden, afhaken en met de groupetto binnenrijden, omverwaaien tijdens een tijdrit, lossen op cols waar normaal gezien hij de rest van het peloton pijn doet ... Hopelijk gaat Vanendert niet te ver in zijn kopieerdrift.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten