donderdag 7 juni 2012

Dauphiné 2012: Wiggins blaast iedereen weg in tijdrit

Wiggins met de wind van achteren
Bron: procycling.com
Er was geen houden aan. Wiggins kan niet alleen op een superteam rekenen, zelf rijdt hij ook op superbenzine. Wij weten dewelke. En het levert meteen de verklaring voor de val van Andy Schleck.


Wind
Er waren hevige vlagen. Dat had evenwel niks te maken met de Mistral of andere Zuid-Franse wind, maar alles met het dieet van Bradley Wiggins. Voor een tijdrit eet hij een ajuinrijke maaltijd om zo een knalprestatie te leveren. Dat het vooruit ging bij the Wiggo was wel duidelijk. Na een fikse veest kan hij een tijdlang zijn benen laten recupereren, dankzij de propulsie van het aarsgas. We durven het aan ex-alcoholicus Wiggins niet suggereren, maar een avondje drinken kan ook voor heel wat broeikasgas in de buik zorgen.

Woesj 
Let op de windbuil bij Andy Schleck
Bron: telegraaf.nl
De verzamelde tegenstand liet zich wegblazen. Andy Schleck werd zelfs omvergeblazen. De onfortuinlijke Luxemburger reed verder met de daver op zijn lijf en in een bijzonder on-aerodynamische houding. Johan Bruyneel tilde licht aan het incident: 'De schade valt nog mee.' U denkt dat hij het over zijn wispelturige kopman heeft? Nee hoor, hij verwees naar de intacte en peperdure tijdritfiets. Die had geen trek gekregen. Een #Bruyneelisme.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten