dinsdag 22 mei 2012

Voorbeschouwing Ronde van België 2012 - de sprinters


Speelt Greipel straks met de tegenstand?
Bron: jivid.com
 De eerste drie ritten van de Ronde van België moeten sowieso spek voor de bek van het sprintersgild zijn. Op dat vlak is het echter vrij magertjes gesteld. Normaal gezien zou de Gorilla de plak moeten zwaaien en mogen de anderen de overgebleven nootjes verdelen.


Gorilla Greipel
André Greipel start als uitgelezen topfavoriet voor de sprints in de Ronde van België. Bij afwezigheid van Cavendish en andere Sagans zal hij vooral met mannen van de tweede rij moeten afrekenen. En of hij van plan is hen de rekening te presenteren...

De nootjesverdelers
We zien ons genoodzaakt de rest van de snelle mannen onder één en dezelfde noemer te klasseren. De meesten zijn immers aan elkaar gewaagd. Enkel aan de grote aap zijn ze waarschijnlijk niet gewaagd.
  • Andrew Fenn zou normaal gezien de speerpunt van de Quickstep-trein moeten zijn. De Brit viel dit jaar op met enkele spraakmakende resultaten en mag het nu ook eens in het thuisland van de ploeg gaan bewijzen.
  • Bij Vacansoleil luisteren de snelle mannen naar de namen Kenny Van Hummel en Kris Boeckmans. Intrinsiek is de Nederlander misschien ietsje sneller. Boeckmans heeft dan weer het thuisvoordeel.
  • Borut Bozic bewees in de Tour de France reeds zich te kunnen plaatsen in een sprint. In de Tour de Belgique moet dat dan zeker ook mogelijk zijn.
  • Stefan Van Dijk (Accent.Jobs) en ouderdomsdeken Robert Förster (UnitedHealthcare)mogen de rij sluiten. En dat doen ze dan ook.

Lees ook:
Dossier Ronde van België 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten