woensdag 9 mei 2012

Giro d'Italia 2012 - voorbeschouwing ploegentijdrit Verona


't Wordt een zwaar kruis om dragen,
vandaag in Verona
Bron: kerkgebouwen-in-limburg.nl
 De Giro strijkt vandaag neer in het thuisland. En om dat te vieren, mogen de ploegen één voor één acte de présence gaan geven, in een ploegentijdrit. Verona is het podium, bijna 33 km de afstand. Een vrij symbolische afstand - hopen dat het voor sommige ploegen geen veredelde kruisweg wordt. Bij Euskaltel bibberen ze alvast en waarschijnlijk zijn er hier en daar ook enkele favorieten die straks liever niet uit hun bed zouden willen komen.

Vooraf
Taylor Phinney start vandaag als laatste, met zijn ploegmaats van BMC. De roze trui en zijn ploeg zouden in normale omstandigheden bij de favorieten horen, maar na Phinney's tuimelperte van maandag, moeten die ambities misschien bijgesteld worden. Hoewel: bij BMC hebben ze ervaring met het onderweg lossen van "beschermde renners". Vraag maar aan Philippe Gilbert.

Taylor Phinney, roze trui.
Bron: vcommerce.com


Phinney zal zich misschien nog wat stijf voelen, na zijn val, maar ook na de reis van Denemarken naar Italië. Mocht u straks daarom een roze strijkplank zien rondrijden, weet dat het de Amerikaan is. De meeste andere renners uit peloton vielen niet en zullen bijgevolg minder stijf zijn. Hoewel we durven vermoeden dat niemand al te plat-aërodynamisch zal kunnen liggen vandaag.

Favorieten
Bij ploegentijdritten is het simpel: pik de Angelsaksische ploegen eruit en je hebt meteen de favorieten. Schrijf daarom gerust op: Garmin-Barracuda, Team Sky, Greenedge en RadioShack. BMC dus normaal gezien ook, maar die moeten strijken vandaag.

Achteraf
Zal het klassement waarschijnlijk overhoop gehaald zijn. We geven u alvast de top-3 van het algemeen klassement door, nà de ploegentijdrit:

1. Geraint Thomas
2. Alex Rasmussen
3. Ramunas Navardauskas

Tenzij Phinney dus uit de doden opstaat. Toepasselijk, na een kruisweg.

Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten