maandag 12 maart 2012

Tirreno-Adriatico 2012: Peter Sagan laat Joaquin Rodriguez winnen

Peter Sagan maakt zich terecht boos
op weer een poging-tot-ontsnapping.
Bron: dailypostal.com
Peter Sagan is een vreemde vogel. Enkele dagen geleden nog griste hij de zege weg voor de neus van zijn kopman, Vincenzo Nibali. Vandaag was de Slovaak minder zelfzuchtig. In het zicht van de meet liet hij Joaquin Rodriguez rijden. De Spanjaard van Katusha pakte zo terstond de zege.
Daar is Wouter weer
Wouter zoog ook deze rit
uit zijn duim.
Bron: bartdewaele.com
Zoals in vrijwel elke koers (denken we maar aan de Tour Down Under of Kuurne-Brussel-Kuurne) had Wouter Vandenhaute ook vandaag een vinger in de pap. De rit ging al van Offida naar Offida - need we say more - en daarbovenop lag de finish na zes rondjes van 16 km.

"Nu gaat Wouter te ver," moet Philippe Gilbert gedacht hebben en hij kwam zelfs niet meer aan de start. Boasson Hagen en Goss waren het eveneens spuugzat en stuurden ook hun kat naar de start in Offida. Of was het nu naar de aankomst in Offida?

"Geen drie zonder zes", luidt een wel heel oud spreekwoord en onderweg voegden Cavendish, Eisel en Boom zich bij de andere opgevers. Zo waren ze wel met twee te veel om te kaarten.


Socialisten aan de macht
Van de overblijvers in het peloton was Peter Sagan - PS - opnieuw de meest opzienbarende vandaag. Serge Pauwels - SP - probeerde wel zijn deel van de aandacht op te eisen, door een lange vlucht op touw te zetten met enkele metgezellen, maar zijn prestatie verbleekte bij de inspanningen van die andere socialist.


Ook in de Vuelta was het al van dat met die twee viswijven.
Bron: theepochtimes.com
Di Luca, Scarponi, Poels: allen probeerden ze weg te geraken in de slotfase, maar Sagan haalde ze allemaal in hoogsteigen persoon terug. Een nieuwe zege leek te lonken voor de Slovaak. Met Nibali in het wiel moet het echter weer tot een gebekvecht gekomen zijn over wie mocht winnen. Joaquin Rodriguez liet de twee viswijven voor wat ze waren en knalde in de laatste kilometer weg.

Voor de volledigheid
Nibali (2e) klopte Sagan (11e). Grootvader Horner blijft leider, maar met de hete adem van Kreuziger (op 5 sec) en Nibali (6 sec) in de nek, zouden wij vannacht niet al te vast slapen. Terwijl dat toch aangewezen is, zeker vanaf een bepaalde ouderdom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten