zaterdag 11 februari 2012

Terugblik Ronde van Qatar 2012

Boonen is zo goed dat hij
de volgwagen op sleeptouw neemt.
Bron: HBVL
Al enkele jaren is de Ronde van Qatar een goede graadmeter voor het voorjaar. Net zoals de vorige edities is Tom Boonen goed op temperatuur in de grote zandbak aldaar. Het peloton gedraagt zich als een bende opgewonden kleuters die weer naar school mogen. Komt daar nog een stevig windje bij en het feestgedruis eindigt op de grond. Wat hebben we in editie 2012 geleerd?


Peloton in breuken
Boonen en zijn ploeg gooiden er meteen de beuk in. De mannen van Omega Pharma-Quick Step streden meteen met het mes tussen de tanden en gooiden al in de eerste rit een bom. In de winderige omgeving voelde Tornado Tom zich thuis en hij haalde al in rit 1 een sprintoverwinning binnen. Daar kwam nog een tweede bij in een haast Vlaamse waaieretappe. Ook Fabian Cancellara liet zich daarbij niet onopgemerkt. Met deze vlucht, waardoor het peloton aan flarden gereden werd, behaalde Boonen de eindoverwinning. Dat brengt zijn totaal op 4 in Qatar.
Boonen en zijn huurlingen tijdens hun woestijnveldslag.
Bron: facebook Nikolas Maes


Breuken in het peloton
De nervositeit en wind zorgde voor slachtoffers. De meest onfortuinlijke vallers waren Michael Barry en Pipo Pozzato. De ene brak zijn elleboog, de andere zijn sleutelbeen. Voor Mark Cavendish was Qatar geen onverdeeld succes. Hij kon wel twee keer winnen, maar kletterde ook ongenadig op de grond. Het kan verstandig zijn om je te schikken naar de plaatselijke gewoonten. Maar in volle sprint een gebedje tot Mekka richten is dat niet. Cav smakte face down tegen het asfalt. Door de road rash zong hij naar eigen twitteren een volledige opera onder de douche naderhand. "Kajiet, kajiet, ik roep mijn eigen uit tot rampgebied."
Geslagen hond Cavendish na zijn schuiver op het asfalt.
Bron: Submerge the sky
Drugs for oil
Tijdens de ronde stond de wielerwereld op zijn kop door de vreemde uitspraken in dopingzaken. De renners zelf werden er kierewiet van. Tom Boonen vroeg zelfs om aub te stoppen met de soap opera. Geen probleem! Enkel een zieke geest zou een verband leggen tussen de hoge snelheid in Qatar en doping. In het Midden Oosten zitten ze aan de bron, maar dan wel van olie. De laagvliegers van het peloton moesten niet ver gaan om superbrandstof te gaan tanken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten