zaterdag 25 februari 2012

Kuurne-Brussel-Kuurne - Favorieten: Buitenlands geweld

It's a free country
Van alle kanten zakken ze zondag naar Kuurne af.
Bron: tumblr.com
Iedereen heeft de mond vol over de Belgische favorieten dit weekend. Geen wonder ook: de Omloop en Kuurne zijn Belgische koersen en onze wielrenners willen zich tonen aan hun eigen volk. Toch rijden er in het peloton ook een hele hoop buitenlandse deugnieten rond, die zich eveneens aan het Belgische volk willen tonen. Een bloemlezing.



Sprintgeweld van alle kanten
Het gevaar bestaat dat de mensen die rond Kuurne wonen zondag heel even zullen vrezen dat West-Vlaanderen weer oorlogsgebied is. Van alle kanten kan er immers geweld komen. Op vlak van sprinten, that is. Kanonnen als Cavendish (die we eerder al tipten), Greipel, Farrar, Degenkolb en Hutarovich: allen zullen ze aanwezig zijn. Of het daadwerkelijk tot een clash zal komen in de laatste rechte lijn moeten ze zelf maar uitvlooien. Zo lang ze achteraf maar weer vriendjes zijn.


De politie zit klaar om mogelijk sprintgeweld tegen te gaan.
Bron: cyclorama.net
Geweld van boven de Moerdijk
Onze noorderburen zenden traditiegetrouw ook een ferm uit de kluiten gewassen delegatie naar onze contreien. Bobbie Traksel, nationale held, zullen we in het oog houden, net als Koen De Kort, gewoon omdat het een toffe peer is. Van Rick Flens hopen we dat hij niet als een pannenkoek zal rijden. De volledigheid gebiedt ons ook Kenny Van Hummel, Tom Veelers en Matti Breschel te vermelden. Die laatste is wel een Deen, maar once you go Rabo, you never enz. enz.

Geweld dat niets met de Moerdijk van doen heeft
Opvallende afwezigen in onze pronostieken tot nog toe zijn de Fransen. Een blik op de deelnemerslijst leert ons echter dat er enkele beaux garçons mee zullen doen. Thomas Voeckler, Romain Feillu, Anthony Ravard en Sébastien Turgot kunnen onze zuiderburen misschien wel een triomf bezorgen. Of Kristof Goddaert van AG2R. Dat is wel een Belg, maar once you go AG2R, blablabla.

Bron: myopera.com
Resteren ons nog te vermelden: alle buitenlanders die zondag met een truitje van Team Sky, Garmin-Barracuda of BMC zullen rondrijden. Maar als we hier op alle gekende buitenlandse flandriens, genre Flecha en Ballan, moesten ingaan, konden we evengoed al over Kuurne-Brussel-Kuurne 2013 beginnen schrijven.

Zo. Een heleboel namen. Als de uiteindelijke winnaar er nu nog niet tussenzat, trekken wij ons na zondag terug in stille contemplatie. Toch zeker tot de volgende koers. Amen.





Lees ook
Dossier Kuurne-Brussel-Kuurne 2012
Dossier Omloop Het Nieuwsblad 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten