zondag 29 januari 2012

WK veldrijden 2012 Koksijde: laatste WK voor Sven Nys?

Het was niet het WK van Sven Nys in Koksijde. De misschien wel meest succesvolle cyclocrosser aller tijden probeerde Albert nog terug te halen, maar slaagde daar niet in. Hij moest uiteindelijk vrede nemen met de zevende plaats, als laatste Belg. Achteraf, in de studio van Sporza bij Karl Vannieuwkerke, pakte de man van Baal uit met een straffe uitspraak. "Het zou wel eens zijn laatste WK kunnen geweest zijn", sprak Nys, duidelijk ontgoocheld. Focussen op één enkele dag gaat hem blijkbaar niet goed af. 

Museeuw: zelfs nog zo kwiek en in vorm
dat hij het ook in het veld probeert.
Bron: HLN
Meteen moesten wij denken aan Johan Museeuw, die aan de vooravond van het WK in Lugano er nog sterk over dacht om te stoppen. Een week later werd de Gistelnaar wereldkampioen. Museeuw zei het alleszins niet om te zeveren. Het was nog voor de val  met de motor.

Conclusie: ofwel heeft Nys gisteren een ritje gedaan op de motor van Museeuw, ofwel wordt hij volgend jaar met de vingers in de neus wereldkampioen in Louisville. Stoppen zal hij alleszins niet doen. Simpele logica.

Lees ook:
Niels Albert wereldkampioen Koksijde 2012

1 opmerking:

  1. Hopelijk heb je gelijk, maar de analogie gaat toch niet helemaal op: http://voordewielen.wordpress.com/2012/02/03/nys-gaat-naar-amerika/.

    BeantwoordenVerwijderen