vrijdag 13 januari 2012

Wielerjaar 2012: vooruitblik 1

Wat mogen we in 2012 verwachten? Aangezien de helft van het wielerplezier bestaat uit gokjes wagen en voorspellingen doen, geven we u graag enkele tips mee voor dit wielerseizoen. In het beste geval strijkt u er grote winsten mee op. In het slechtste geval kunnen wij in ons vuistje lachen omdat u ons geloofd hebt.






Stijn Devolder is de bemoeienissen van Hilaire Vanderschueren beu en rijdt hem van de weg. Van de weeromstuit haalt Devolder zijn oude niveau.



Tom Boonen rijdt in de Ronde Van Vlaanderen als eerste over de finish met een fenomenale voorsprong. Wat blijkt, hij heeft zich misteld en reed een keer te weinig over de Kwaremont en de Paterberg. Ook Oscar Freire raakt onderweg de tel kwijt. Hij legt een rondje te veel af.



Pierre Rolland is Voeckler en zijn snoeten beu. Rolland gaat zijn eigen kans in de Tour. Hij eindigt niet zo hoog als Voeckler in 2011, maar hij wint wel de koninginnenrit in de Pyreneeën.



Johnny Hoogerland beleeft een lang en anoniem seizoen 2012. De eigenaars van omheiningen met prikkeldraad halen opgelucht adem.



Het eerste Chinese team rijdt mee in de Giro. Ze worden nipt tweede in de ploegentijdrit. Het executiepeloton staat klaar in hun thuisland. Met minder dan de eerste plek in de ploegentijdrit mochten ze niet terugkomen. De renners verlaten stiekem de Giro en duiken onder ergens in de Abruzzen.



Na 'Don't touch my dog' en 'Don't touch my bike' komt touchy Cadel met een nieuwe oneliner: 'Don't touch my butt'. Showbizz Bart holt huilend weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten