donderdag 12 januari 2012

Mevrouw Axel Merckx: Jodi Cross

Bron: whodatedwho.com
Ze zou niet veel moeite moeten doen om naam te maken in het veldrijden. Toch koos Jodi Cross voor de triatlon. Daarna voor een Merckx. En nu kiest ze voor de anonimiteit. Wielergod

Cross, een Canadese, presteerde niet slecht. Op het wereldkampioenschap triatlon in Avignon (1989) eindigde ze zevende. Het was bijna tien jaar later dat ze haar voormalige trainingsgezellinnen opnieuw met verstomming sloeg. Ze had een Merckx aan de haak geslagen. En zelfs over de plas is dat een mythische naam. Jodi en Eddy Merckx. Oh my god!!!!!!!!!!!!!!!  "Neen," moet toen Jodi hebben geantwoord, "de zoon van de wielergod, den Axel." Dat deed niets ter zake, zo lang Jodi maar voor een handtekening kon zorgen van Eddy Merckx. 


Pannenkoek

Of Jodi aan haar schoonpa handtekeningen is gaan bedelen, is niet geweten. Op enkele officiële gegevens na, is er van Jodi Cross eigenlijk niets te achterhalen. De twee dochtertjes Axana en Athina Grace stellen het hopelijk goed. En Axel voelt zich in Kelowna B.C. goed bij zijn vrouwtje. Al heeft hij zich in een onbewaakt moment laten vallen dat hij pannenkoeken en ovenvers brood uit België mist.


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten