zaterdag 26 november 2011

De nieuwe outfit van Lotto-Belisol


Nieuwe ploeg, nieuwe outfit, dat spreekt voor zich. Daarom vroegen de mensen van de nieuwe Belgische wielerformatie Lotto-Belisol aan enkele experts terzake om een truitje en bijpassend broekje te ontwerpen zodat de renners in kwestie volgend jaar niet enkel door hun prestaties zouden opvallen.

De kathedraal van Tosh
Het resultaat werd aan de pers voorgesteld, gedrapeerd rond de kathedraal van Tosh Van der Sande. Tosh zelf straalde. De outfit is een ander paar mouwtjes. Want hoewel we de designers helemaal geen oneer willen aandoen, zijn de eerste associaties die ons te binnenschieten bij de outfit “frisco” en “waspoeder”.

Frisco's en waspoeder
Wat die frisco betreft: daarvoor blijven we de verklaring zelf ook schuldig, waarvoor onze excuses. Uit vrouwelijk standpunt zouden we nog van zinsverbijstering kunnen spreken: misschien is Tosh Van der Sande in wieleroutfit wel om van te smullen/om in te bijten/af te lekken. Uit mannelijk standpunt zal hij er volgens ons bijrijden als een frisco op twee wielen. Al een geluk dat Magnum Backstedt al met pensioen is, of een flauw mopje was nooit ver uit de buurt geweest.

Wat het waspoeder betreft: dat wordt veroorzaakt door de diagonale drukwijze van de twee sponsors. Bovendien doet de gebogen lijn boven “lotto” ons ergens denken aan het logo van Dash. Hopelijk zullen de mannen van Lotto-Belisol in dat geval fitter dan fit zijn in 2012.

Over dijen en konten
Maar ook al doet het shirtje ons denken aan frisco’s en waspoeder, toch is het vooral de combinatie met het broekje dat ons getrainde fashionisto-oog doet tranen. Er is immers sprake van een heuse botsing tussen de twee onderdelen. En alsof de ontwerpers het nog niet genoeg vonden, staat er dan nog eens in veel te grote letters “lotto” op de gespierde dijen. Al een geluk dat het niet op de kont staat. Hoewel: zo konden ze misschien nog een “o” uitgespaard hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten