zaterdag 29 oktober 2011

Wegmann got the blues

In 2012 krijgt Andy Schleck het ongetwijfeld te horen. "Fabian? Die is weg, man!"

Het zal dan niet over Cancellara gaan, maar over Wegmann. Elke halve wielergek kent zijn naam. Een gezicht ermee associëren wordt al moeilijker. Laat staan dat iemand vlotweg zijn erelijst opdreunt. Duitse kampioenen hebben de laatste jaren niet echt tot de verbeelding gesproken.

Voor de degelijke Duitser is er geen plaats meer in het nieuwe project Radioshack-Nissan-Trek. Hij gaat dan maar naar Garmin-Cervélo. Heeft hij met een gps zijn weg daarheen gevonden? Hoe kiest Wegmann zijn ploegen?

De mannelijke verklaring
Fabian Wegmann begon zijn carrière bij Gerolsteiner, het Duitse pompwater. Daarna stapte hij over naar de melkbrigade van Milram. Die link is duidelijk: twee keer Duitse ploegen en twee keer drank. Maar die redenering gaat niet helemaal op voor zijn overstap naar Leopard-Trek. Een Luxemburgs project dat na 1 jaar droog staat. Bij de gebroertjes Schleck heeft hij achter het net gevist, hoewel hij met hen de passie voor de hengelsport deelt.

De vrouwelijke verklaring
Stap 1: vier fotootjes


Stap 2: wat valt op?
De gemeenschappelijke kleur, natuurlijk! Voor de mannen onder ons: blauw. Zo en niet anders kiest mevrouw Wegmann waar Fabian koerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten