woensdag 21 maart 2012

Dwars Door Vlaanderen 2012 voor Terpstra: Die Niki wint zo hard

Terpstra bedankt Speciale ploegmaat Sylvain
Bron: @andremeganck
Eindelijk heeft Niki Terpstra die mooie overwinning binnen. Als we even aan scorebordpronostiek doen, hebben we nog meer goed nieuws voor hem. Over een dikke week wint hij de Ronde Van Vlaanderen. Even bij Nick Nuyens binnenspringen om de laatste details te weten te komen, Niki.







Mondory potdorie
Eerst wat eigen stoef. Zoals dat hoort bij echte wielerkenners. Op voorhand zaten we met LLoyd Mondory in ons hoofd, zonder aanwijsbare reden. Onze nieuwe beste vriend in het peloton deed ons een plezier en reed de hele tijd mee vooraan. Merci beaucoup, LLoyd!


Koen komt net tekort
Sep Vanmarcke buigt nederig het hoofd
Bron: @kevinhulsmans
Een andere goede vriend uit het peloton werd er zowaar jaloers van. Na de Paterberg kwam Koen de Kort samen met Sep Vanmarcke, Filippo Pozzato en Jens Keukeleire aansluiten bij het eerste groepje. Daar zat de mot er al een tijdje in. Een monkelende Sylvain Chavanel pareerde daar elke aanval. Chavanel heeft trouwens niet enkel met de voeten van zijn metgezellen gespeeld. De voorbije dagen had hij last van een bronchitis. Daarop toeterden we rond dat hij verstek gaf voor Dwars Door Vlaanderen. Ten onrechte! Onze excuses voor iedereen die we ongewild op het verkeerde been hebben gezet. Het is allemaal de schuld van Sylvain! Koen de Kort zal ons gelijk geven nadat Chavanel hem zijn tweede plaats afsnoepte.

Willie Wartaal vroeg eerst nog 'Watskeburt' maar moedigde nadien Terpstra flink aan.
Bron: Wikipedia
Die Niki gaat zo hard
Uiteindelijk waren dat allemaal maar achtergrondgevechtjes. De vogel was toen al lang gaan vliegen. Tussen Oude Kwaremont en Paterberg ging Niki Terpstra er listig en met de zegen van Chavanel vandoor. Jelle Wallays ging nog even mee, maar brak op de Paterberg. Terpstra begon dan maar heel eenzaam en alleen aan een solo. We maken even abstractie van een stuk of wat motoren en wagens rond hem en een helikopter boven zijn hoofd. In Waregem struikelde hij monkellachend over de finish.


Lees ook:
Dossier Dwars Door Vlaanderen 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten