vrijdag 24 februari 2012

Omloop Het Nieuwsblad 2012: Wie zeker niet wint

Fabian Cancellara
Hij bewees in de Ronde van Qatar en van Oman deftig op schema te zitten. In Qatar ging hij als éénmanstank frontaal het gevecht aan met Tom Boonen en zijn ploegmaats. In Oman hield hij zich iets meer gedeisd en toch behaalde hij daar een puike klassering. Zijn motor is dus opgewarmd.
Nick Nuyens
Hij reed wat anoniem mee in de Ronde van de Algarve. Dat is nu geen etappekoers die Janneke en Mieke fluitend uitrijden. Best zware kost, dus. In principe mag je verwachten dat Nuyens er dus klaar voor is. 

Teams van Nuyens en Cancellara sturen hun kat 
Bron: effelachen.nl
Waarom ze dan niet winnen in de Omloop? Puur en simpel, ze starten er niet. Hun ploeg vaardigt geen team af naar de Vlaamse opener van het wielerseizoen. Vorig jaar was Nuyens daar verbolgen over. Maar hij slikte zijn kritiek in na winst in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.






Zullen ook gemist worden
Jurgen Roelandts ging in de Tour Down Under onbarmhartig hard tegen de grond. Hij hield er niet alleen barstjes in de halswervel aan over, maar ook een geknelde zenuw en een geraakte slagader. Roelandts heeft er geen Ronde van Qatar of Oman opzitten, maar wel ettelijke etappes in het ziekenhuis. Lotto-Belisol zal hem zaterdag missen.

Thomas De Gendt reed puik in de Ronde van de Algarve. Hij lijkt klaar voor de Omloop. Enkel zijn timing laat te wensen over. Op Facebook meldt hij “zondag de omloop”. Ofwel voelt hij zich zo goed dat hij het peloton een dag voorgift gunt, ofwel verwart hij met Kuurne-Brussel-Kuurne. We verwachten dat Vacansoleil hem zaterdag eerst op cursus 'Time management' stuurt.

Edvald Boasson Hagen leek er enorm klaar voor. Wordt hij toch wel stommelings ziek. Te veel Haagen Daz binnengespeeld? 

Yoann Offredo piste naast de pot of te laat. In ieder geval, wij hadden er goede hoop op dat hij pas na de Omloop geschorst zou worden. We waren even vergeten dat de dopingrechters on speed zijn. Zij pakten zowel ons als Offredo in snelheid.

Niki Terpstra hield zich ook in een tochtgat op. Zijn longen wensen pas vanaf Kuurne-Brussel-Kuurne opnieuw deftig te functioneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten