zondag 15 juli 2012

Tour de France 2012 -etappe 14 - Limoux -Foix: Slapstick

Spijkers met koppen
Christophe aan de spacecake (christophevandegoor.sporza.be)
Plots sloeg iedereen dol, Cadel, Pierre Roland, BMC, Wiggo én Christophe Vandegoor; slapstick. Zelden zo'n amusant stukje radio gehoord op Sporza. Met permissie parafraseren we de sterreporter die zich als Wielergek heeft geout. Dank u, Christophe!



Effe lekker doortrappen
Bron: brugseverenigingen.be
"Maar wat is dat? Cadel staat daar te zwaaien op de top van de Port de Balès. Hij staat plat. Hij wil een wiel. O, o ,o, hij maakt een gebaar met zijn linkerarm. Met zijn linkerarm dan nog wel. Er komt juist een groepje voorbij met Michaël Schär, zijn ploegmaat. Hij laat hem gaan, gelukkig is daar ook Moinard. Cadel houdt hem tegen. Waarom is er geen wiel op de top, lijkt hij te denken. Ja, de wagens kunnen er niet zomaar geraken achter al die groepjes. Philip Cadel zit op zijn fiets en wil TOT DRIE KEER TOE vertrekken. ZONDER WIEL. Komt daar nu Jim Ochowizc? Neen, het is iemand anders, met lang, grijs haar. Het is warempel een man. Cadel vertrekt zonder wiel en wordt op gang geduwd. Uit de beek kom Ochowizc gekropen, maar die glijdt weg. TOT DRIE KEER TOE. Duidelijk niet het juiste schoeisel en hij verdwijnt weer. Daar ligt een man van Astana, met die typische beweging naar de elleboog. Wat een afdaling! Vooraan is Pierre Roland ervandoor. Die wil niet wachten. De mannen van Sky hebben TOT DRIE KEER TOE hem tegen proberen te houden. Wiggo maakt een wegwerpgebaar, maar Roland is weg. O, o, o!"

 
Later: Het wielervandalisme heeft toegeslagen. Er lagen heel wat spijkers op de Port de Balès. Bradley Wiggins op zijn laconiekst: "Send them back to a football stadion!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten